Audi S4 & S4 Avant με νέο diesel στα 347 PS


Το diesel όχι μόνο δεν πέθανε αλλά συνεχίζει να έχει την τιμητική του στις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της Audi.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/5/2019

Στην γκάμα του Sedan και του Avant Α4 προστέθηκαν δύο νέες κορυφαίες εκδόσεις που προφανώς απευθύνονται σε όσους θέλουν να συνδυάσουν επιδόσεις και οικονομία καυσίμου (χαρακτηριστικό είναι πως η εκπομπή CO2 δεν ξεπερνά τα 164 g/km). Κάτω από το καπό συναντάμε τον γνωστό πλέον τρίλιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα που έχει ήδη ανακοινωθεί στα S5, S6 και S7 Sportback.

Πρόκειται για έναν από τους πιο προηγμένους και αποδοτικούς diesel αφού εφοδιάζεται με mild hybrid σύστημα 48V (με μίζα/ γεννήτρια ιμάντα) καθώς και ένα πρόσθετο ηλεκτροκίνητο στροβιλοσυμπιεστή που στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του μοτέρ εξαλείφει την έννοια του lag.

Από πλευράς επιδόσεων, το S4 χρειάζεται 4,8 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h όταν το Avant είναι μόλις 0,1 sec πιο «αργό». Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h και στα δύο μοντέλα όταν στάνταρ είναι η τετρακίνηση quattro και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Εδώ να πούμε πως προς τα τέλη του έτους θα παρουσιαστεί η facelift εκδοχή των απλών εκδόσεων του A4.