Audi Sky Sphere: Έρχεται με άκρως φουτουριστική εμφάνιση (Video)


Το πρώτο και πιο σπορ από τα τρία ηλεκτρικά πρωτότυπα που ετοιμάζει μέσα στο 2021 και 2022 η Audi, θα παρουσιαστεί στις 10 Αυγούστου και όπως δείχνουν οι πρώτες teaser φωτογραφίες θα είναι άκρως φουτουριστικό και δυναμικό.

  • 29/7/2021

Η Audi είχε ανακοινώσει πρόσφατα πως μέχρι το τέλους της φετινής χρονιάς θα παρουσιάσει επίσημα 3 νέα αμιγώς ηλεκτρικά πρωτότυπα μοντέλα, τα Grand Sphere, Urban Sphere και Sky Sphere. Σήμερα, αποκαλύφθηκε ότι το πρώτο από αυτά θα είναι το Sky Sphere, το οποίο και θα παρουσιαστεί επίσημα στις 10 Αυγούστου. 

Σε ένα νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα στο διαδίκτυο, ο επικεφαλής σχεδιαστής της εταιρείας, Marc Lichte, και ο αντιπρόεδρος Henrik Wenders οδηγούν ένα Horch 853A, ένα roadster της δεκαετίας του 1930 και προαναγγέλουν την ψηφιακή εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Αυγούστου και θα λάβει χώρα στο σχεδιαστικό κέντρο της μάρκας στο Malibu της Καλιφόρνια.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του event θα είναι φυσικά το Sky Sphere σε παγκόσμια πρεμιέρα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Marc Lichte και Henrik Wenders θα είναι ένα «σπορ μεταμορφώσιμο όχημα» που θα οδηγείται αυτόνομα και θα αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας.

«Αυτό το πρωτότυπο, είναι αφενός ένα πραγματικό sport αυτοκίνητο, και από την άλλη μπορεί να μεταμορφωθεί σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα σε μία αυτόνομη λιμουζίνα», λέει με νόημα ο Lichte, πριν ο Wenders κάνει λόγο για τις αυτόνομες τεχνολογίες και δυνατότητες του Sky Sphere, που «ούτε μπορούμε να φανταστούμε».

Οι πρώτες teaser φωτογραφίες άλλωστε, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Δείχνουν τη μακριά σιλουέτα από ένα άκρως εντυπωσιακό και φουτουριστικό σχεδιαστικά πρωτότυπο, με πολύ επιθετική εμφάνιση. Το καπό είναι δραματικά μακρύ, η απόσταση από το έδαφος πολύ μικρή και το ύψος δεν ξεπερνά το ένα μέτρο. Ταυτόχρονα, πολύ εντυπωσιακά είναι τα φώτα εμπρός και πίσω που θα βασίζονται σε τελευταίας τεχνολογίας LED διόδους δημιουργώντας ένα πρωτοφανές μοτίβο.

Εκτός όμως από το Sky Sphere, ο Marc Lichte αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες και για το Grand Sphere. Δεν θα είναι ο διάδοχος του A8, όπως αναμενόταν αρχικά, αλλά «κάτι τελείως καινούριο», σύμφωνα με τον Lichte.

«Θεωρώ πως η Mercedes S-Class είναι πολύ πιο επιτυχημένη από το A8 μας, οπότε πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι τελείως νέο για να της επιτεθούμε».

Με βάση όσα γνωρίζουμε έως τώρα, και τα τρία πρωτότυπα της Audi (Urban Sphere, Grand Sphere και Sky Sphere) θα βασίζονται στη νέας γενιάς πλατφόρμα ηλεκτρικών μοντέλων με την ονομασία Project Artemis και θα ενσαρκώνουν το όραμα της Audi για τα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Τέλος, σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει μέγιστη εκτιμώμενη αυτονομία που μπορεί να φτάνει έως και τα 800 χιλιόμετρα.