Audi Sky Sphere: Έρχεται στις 10 Αυγούστου


Το πρώτο και πιο σπορ σε εμφάνιση και φιλοσοφία από τα τρία αμιγώς ηλεκτρικά πρωτότυπα που ετοιμάζει η Audi, θα παρουσιαστεί στις 10 Αυγούστου και δεν είναι άλλο από το άκρως φουτουριστικό και δυναμικό Sky Sphere.

  • 9/8/2021

Πρόσφατα η Audi έκανε γνωστό πως μέχρι το τέλος του 2021 θα παρουσιάσει επίσημα 3 νέα αμιγώς ηλεκτρικά πρωτότυπα μοντέλα, τα Grand Sphere, Urban Sphere και Sky Sphere. Το πρώτο από αυτά θα είναι χρονικά το Sky Sphere, το οποίο και θα παρουσιαστεί επίσημα στις 10 Αυγούστου.

Η παρουσίαση του Sky Sphere θα γίνει αύριο στις 10 Αυγούστου και θα λάβει χώρα στο σχεδιαστικό κέντρο της Audi στο Malibu της Καλιφόρνια.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του event θα είναι φυσικά το Sky Sphere σε παγκόσμια πρεμιέρα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αρχισχεδιαστές της Audi, Marc Lichte και Henrik Wenders θα είναι ένα «σπορ μεταμορφώσιμο όχημα» που θα οδηγείται αυτόνομα και θα αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας.

Και με τα τρία αυτά πρωτότυπα η Audi θα μας δώσει μια ιδέα για την «premium κινητικότητα του μέλλοντος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γερμανική εταιρεία.

Οι πρώτες teaser φωτογραφίες άλλωστε, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Δείχνουν τη μακριά σιλουέτα από ένα άκρως εντυπωσιακό και φουτουριστικό σχεδιαστικά πρωτότυπο, με πολύ επιθετική εμφάνιση. Το καπό είναι πολύ μακρύ, η απόσταση από το έδαφος πολύ μικρή και το ύψος δεν ξεπερνά το ένα μέτρο. Ταυτόχρονα, πολύ εντυπωσιακά είναι τα φώτα εμπρός και πίσω που θα βασίζονται σε τελευταίας τεχνολογίας LED διόδους δημιουργώντας ένα πρωτοφανές μοτίβο.

Εκτός όμως από το Sky Sphere, ο Marc Lichte αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες και για το Grand Sphere. Δεν θα είναι ο διάδοχος του A8, όπως αναμενόταν αρχικά, αλλά «κάτι τελείως καινούριο», σύμφωνα με τον Lichte.

Με βάση όσα γνωρίζουμε έως τώρα, και τα τρία πρωτότυπα της Audi (Urban Sphere, Grand Sphere και Sky Sphere) θα βασίζονται στη νέας γενιάς πλατφόρμα ηλεκτρικών μοντέλων με την ονομασία Project Artemis και θα ενσαρκώνουν το όραμα της Audi για τα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Τέλος, σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει μέγιστη εκτιμώμενη αυτονομία που μπορεί να φτάνει έως και τα 800 χιλιόμετρα.