Audi: Στο μέλλον τα συμβατικά σπορ αυτοκίνητα θα είναι μόνο για τις πίστες!


Ως γνωστόν το VW Group έχει επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη και στην διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/9/2019

Ο επικεφαλής στο τμήμα πελατών της Audi Sport, ο Chrys Reinke, πιστεύει ότι τα συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα περιοριστούν στο μέλλον μόνο στις πίστες και στους αγώνες. Τις δηλώσεις αυτές έκανε στο Car Sales αναφερόμενος στα αγωνιστικά προγράμματα των GT2, GT3, GT4 και TCR της Audi. Μάλιστα είπε πως τα συμβατικά αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούνται μόνο για αναψυχή και απόλαυση, όπως τα ιστιοφόρα.

"Παλιότερα χρησιμοποιούσαμε ιστιοφόρα για να περνάμε αγαθά πέρα ??από τον Ατλαντικό, ενώ τώρα το κάνουμε με πλοία που μεταφέρουν κοντέινερ. Κάτι που δεν σήμανε το τέλος της ιστιοπλοΐας. Απεναντίας, υπάρχουν περισσότερα ιστιοφόρα από ποτέ που είναι χρήσιμα για αναψυχή και απόλαυση», είπε. «Μία παρόμοια οδό θα πάρουμε και με τους αγώνες αυτοκινήτων. Η οδήγηση αποτελούσε πάντα μια διαδικασία για να φτάσουμε από το σημείο Α στο Β. Αλλά πιστεύω ότι στο μέλλον, η μετάβαση πιθανότατα θα είναι ηλεκτρική ή με αυτόνομη οδήγηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φίλοι της οδήγησης θα χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα στις καθημερινές και απαραίτητες μετακινήσεις τους και στη συνέχεια θα οδηγούν το συμβατικό τους στον ελεύθερο χρόνο τους τα Σαββατοκύριακα. Κάτι σαν χόμπι…

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι οδηγοί θα συνεχίσουν να οδηγούν αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες, αλλά οι συνεχείς περιορισμοί στις πόλεις ή οι αυστηρότεροι κανονισμοί ίσως να μην τους το επιτρέπουν. Και ο Reinke ίσως αυτό να εννοεί σε βάθος δεκαετιών.