Audi: Τα συνθετικά καύσιμα δεν είναι το μέλλον


H Audi δε βλέπει πώς τα συνθετικά καύσιμα θα μπορέσουν να καθορίσουν το μέλλον όχι μόνο της εταιρείας, αλλά και της αυτοκίνησης συνολικά.

  • 22/3/2022

Το μέλλον της πηγής ενέργειας για την κίνηση των αυτοκινήτων είναι ένα από τα πιο επίκαιρα ζητήματα της βιομηχανίας, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες αποφασίζουν να σταματήσουν την παραγωγή οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Audi δεν αποτελεί εξαίρεση, έχοντας εστιάσει αρκετά στην ηλεκτροκίνηση με τα διάφορα e-tron μοντέλα της.

Οι Γερμανοί δεν έχουν σκεφτεί καν την επιλογή του συνθετικού καυσίμου, που χρησιμοποιείται ακόμα και στη Formula 1 από φέτος. 

«Τα συνθετικά καύσιμα είναι απλώς μία μεταβατική τεχνολογία για εμάς,» δήλωσε στο TopGear ο τεχνικός επικεφαλής της Audi, Oliver Hoffmann.

«Θα μπορούσε να αποτελέσει λύση για το μέλλον σε άλλες βιομηχανίες, όπως αυτές της ναυπηγικής και των αεροπλάνων. Το δικό μας μέλλον, και το μέλλον της προσωπικής μετακίνησης, είναι τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες.»

Αντίστοιχη άποψη έχει και για το υδρογόνο:

«Η τεχνολογία γύρω από το υδρογόνα δεν είναι και πυρηνική φυσική. Μπορούμε να την εφαρμόσουμε, αλλά το πρόβλημα είναι το πού θα βρούμε 'πράσινο' υδρογόνο.

«Ο πιο αποδοτικός τρόπος για εμάς να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 είναι η κίνηση με ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία.»