Audi: Τέλος στις πωλήσεις ντίζελ μοντέλων στην Ολλανδία


Η Audi σταματά να διαθέτει οχήματα με ντιζελοκινητήρες στην Ολλανδίας, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους για τα TDI.

  • 1/4/2022

H Audi προχωρά σε μία σημαντική αλλαγή στις πωλήσεις της στην Ολλανδική αγορά, καθώς παύει τη διάθεση ντιζελοκίνητων οχημάτων, αρχής γενομένης από σήμερα, 1η Απριλίου 2022.

Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουν να πωλούνται οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με κάποια εξ αυτών να είναι και plug-in υβριδικά. Τα αυτοκίνητα με κινητήρες TFSI και TFSIe θα πωλούνται μαζί με αμιγώς ηλεκτρικά, όπως το νέο Q6 Ε-τρον, ενώ καθ' οδόν βρίσκεται και το νέο A6 E-Tron.

Παρά την παύση των πωλήσεων ντιζελοκίνητων, η Audi θα εισάγει μία νέα, τελευταία γενιά αυτοκινήτων με MEK, όπως είναι η Α4 (B10) που θα κυκλοφορήσει τόσο με κινητήρα βενζίνης, όσο και με πετρελαιοκινητήρα.

Είναι προφανές πως με τους νέους κανονισμούς Euro 7, η Audi παίρνει τα μέτρα της για να κάνει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης της ακόμα πιο αποδοτικούς, ώστε να μην υποστεί κυρώσεις από την Ε.Ε.

Ασφαλώς, είναι ήδη γνωστό πως το 2025 η εταιρεία του Ingolstadt θα παρουσιάσει το τελευταίο βενζινοκίνητο όχημά της, ενώ από το 2033 θα σταματήσει την πώληση όλων των αυτοκινήτων με ΜΕΚ.