Audi TT: Νέα έκδοση εξοπλισμού S Line Competition Plus


Για όσους αποζητούν κάτι παραπάνω σε δυναμισμό από το TT, η Audi φρόντισε να προσθέσει στη γκάμα της μία νέα, ακόμα πιο πλούσια έκδοση εξοπλισμού.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 7/10/2020

Η S Line Competition Plus, όπως προκύπτει και από την ονομασία της, έρχεται να ενισχύσει το χαρακτήρα και τα σπορτίφ χαρακτηριστικά του Audi TT. Αυτή θα προσφέρεται αποκλειστικά στην έκδοση TT 45 TSFI των 245 PS και 370 Nm. Με μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες, μεγαλύτερους τροχούς και μία σταθερή πίσω αεροτομή, ο στόχος στην προκειμένη περίπτωση είναι να μην περνάει απαρατήρητη από πουθενά.

Για την ακρίβεια, η S Line Competition Plus συνδυάζει δυο πακέτα εξοπλισμού. Το S Line εξωτερικό πακέτο περιλαμβάνει πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, άλλη γρίλια στο καπό, πλευρικούς αεραγωγούς και ένα ξεχωριστό διαχύτη. Το black styling πακέτο, με τη σειρά του, προσθέτει λεπτομέρειες από γυαλιστερό μαύρο χρώμα, δημιουργώντας μία ακόμα πιο επιβλητική εμφάνιση. Ειδικά για τις Roadster εκδόσεις, η Audi έχει φροντίσει να βάψει μέχρι και τα roll bar σε μαύρο χρώμα, ώστε να ταιριάζουν με το όλο concept.

Αναφορικά με τους τροχούς, η στάνταρ διαμόρφωση προβλέπει διαστάσεις 19 ιντσών, όσοι όμως επιθυμούν μπορούν να στραφούν και σε μεγαλύτερους, 20 ιντσών. Μέσα από αυτούς ξεπροβάλλουν οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, ενώ το όλο πακέτο συνοδεύεται από τις S line σπορ αναρτήσεις με τη δυναμική ρύθμιση των αμορτισέρ, που μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν επίσης τα σκούρα χρώματα. Τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με δέρμα και alcantara, με ένα επιπλέον κόστος όμως μπορεί κανείς να τα παραγγείλει εξ ολοκλήρου ντυμένα με μαλακό δέρμα nappa. Αρκετές λεπτομέρειες σε κόκκινο χρώμα, καθώς και λογότυπα S δίνουν έναν πιο σπορτίφ τόνο στην καμπίνα. Το ίδιο ισχύει και για το flat bottom τιμόνι, που φέρει και το χαρακτηριστικό σημάδι για την ευθεία του. Σε κάθε περίπτωση, η έκδοση S Line Competition Plus συνοδεύεται από ένα S tronic κιβώτιο, επτά σχέσεων.

Το Audi TT S line competition plus θα ξεκινήσει να διατίθεται άμεσα στη Γερμανική αγορά, με τις υπόλοιπες λογικά να ακολουθούν λίγο αργότερα. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, δε, θα κυκλοφορήσει και στις αντίστοιχες Quattro εκδόσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Audi A3 Sportback 40 TFSI e: Με 204 ίππους και κατανάλωση 1,4 l/100 km