AUDI TT Roadster: Με παραδοσιακή ταυτότητα


Σε πείσμα των καιρών, που θέλει όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δημιουργούν μεταλλικές αναδιπλούμενες οροφές, μετά το A4 Cabriolet η Audi συνεχίζει να δίνει την ψήφο της στο ύφασμα.
  • 18/1/2007

Σε πείσμα των καιρών, που θέλει όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δημιουργούν μεταλλικές αναδιπλούμενες οροφές, μετά το A4 Cabriolet η Audi συνεχίζει να δίνει την ψήφο της στο ύφασμα. Ταιριάζει καλύτερα στην παράδοση του ΤΤ, μας είπαν στην παρουσίαση του αυτοκινήτου στη Νίκαια της Γαλλίας, κι εμείς θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί τους και θα προσθέσουμε ότι μια υφασμάτινη οροφή είναι και πιο ελαφριά, ενώ δεν χρειάζεται και τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης.

Για του λόγου το αληθές, ο χώρος αποσκευών έχει παραμείνει ακριβώς ίδιος με αυτόν του Coupé (250 λίτρα), κάτι βεβαίως που οφείλεται και στην έξυπνη σχεδίαση της οροφής, που την κάνει να διπλώνει σε σχήμα «Ζ» πάνω από το χώρο που στο coupé υπάρχουν τα δύο πίσω καθίσματα, ενώ δεν χρειάζεται και κάλυμμα. Η διαδικασία της αναδίπλωσης χρειάζεται μόλις 12 δευτερόλεπτα. Το νέο ΤΤ Roadster έχει μεγαλώσει σε σχέση με τον προκάτοχό του, αλλά το στυλ του είναι πιστό στην παράδοση του αυτοκινήτου, που πρωτοεμφανίστηκε το 1999 (το πρώτο ΤΤ Coupé είχε παρουσιαστεί ένα χρόνο πριν).

Είναι πολύ όμορφο πραγματικά και ίσως και λίγο πιο εντυπωσιακό από το Coupé. Βεβαίως, αλλαγές δεν υπάρχουν στο εσωτερικό σε σχέση με την κλειστή έκδοση του ΤΤ και κάτι που μας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως είναι ότι θα συνεχίσουν να προσφέρονται στον προαιρετικό εξοπλισμό το εξώραφο «baseball» σαλόνι, που στο προηγούμενο μοντέλο ήταν «must».

Αλλαγές βεβαίως δεν υπάρχουν και στα μηχανικά σύνολα, καθώς ο βασικός κινητήρας είναι ο δίλιτρος TFSI με τους 200 ίππους και στην κορυφή βρίσκεται ο V6 των 3,2 λίτρων με τους 250 ίππους. Η συγκεκριμένη έκδοση βέβαια είναι αποκλειστικά τετρακίνητη. Πάντως, οι μηχανικοί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με τις ενισχύσεις του αμαξώματος και έτσι ουσιαστικά η οδική συμπεριφορά έχει διατηρηθεί σχεδόν απαράλλαχτη σε σχέση με το Coupé.

Στη χώρα μας τα πρώτα TT Roadster θα αρχίσουν να έρχονται το Μάρτιο και πληροφορίες για την τιμή δεν υπάρχουν ακόμη. Ο εξοπλισμός θα είναι πλουσιότατος και το πλέον σίγουρο είναι ότι και η δεύτερη γενιά του ΤΤ Roadster δεν έχει χάσει σε τίποτα την παραδοσιακά εντυπωσιακή του σπορ ταυτότητα.