Αυτή είναι η απόλυτη εσπρεσσιέρα για τους φίλους της Porsche (και όχι μόνο)


Ξεχάστε όσα ξέρατε και ξεκινήστε την ημέρα σας με έναν καφέ από έναν flat εξακύλινδρο της Porsche. 
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/11/2018

Η ιεροτελεστία του καφέ είναι για πολλούς αντίστοιχη (και μάλλον άρρηκτα συνδεδεμένη) με την οδήγηση ενός καλού γρήγορου αυτοκινήτου. Και η μηχανή του εσπρέσο που σας παρουσιάζουμε συνδυάζει και τα δύο στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Πρόκειται για μία ακόμα δημιουργία της εταιρίας Super Veloce η οποία ειδικεύεται στο να φτιάχνει μηχανές του καφέ που να μοιάζουν με κινητήρες. Και αυτή την φορά επέλεξε έναν θρύλο: τον τελευταίο αερόψυκτο flat six της Porsche που φορέθηκε στην 993. 

Για την περίσταση μάλιστα επιλέχθηκε ως "μοντέλο" ο κινητήρας της 993 GT2 για τον οποίο η εταιρία πιστεύει ότι ήταν ένας από τους πιο όμορφους flat six που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Η μηχανή χρησιμοποιεί κάψουλες για την δημιουργία του καφέ οι οποίες μπαίνουν στο εσωτερικό της από το πίσω μέρος, ενώ ο καφές βγαίνει από την άλλη πλευρά, στην περιοχή περίπου του κιβωτίου ταχυτήτων. 

Όπως μαθαίνουμε θα κατασκευαστούν μόλις 993 κομμάτια και όσοι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες και έχουν έτοιμη την πιστωτική κάρτα, ας επισκεφθούν το site της Super Veloce για τα περεταίρω.