Αυτή είναι η πιο ακραία Μercedes-Benz X-Class που υπάρχει!


Μία Πολωνική εταιρία κατασκευάζει μία X-Class με τρεις άξονες και Mad-Max αισθητική!
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/12/2018

Αν η απλή X-Class δεν σας είναι αρκετή, μία Πολωνική εταιρία ονόματι Carlex Design έχει την -μέχρι στιγμής- πιο ακραία και εκκεντρική ιδέα για μετατροπή του pick-up της Mercedes-Benz. 

Το ονομάζει Exy Monster X Concept και όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες προσθέτει έναν ακόμα άξονα στην υπάρχουσα X-Class. Και αυτό είναι το... λιγότερο καθώς το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από carbon fiber, ακόμα και οι μπάρες που βρίσκονται σε κάθε σημείο του αυτοκινήτου. 

Ο χώρος φόρτωσης παραμένει αναλλοίωτος είναι όμως καλυμμένος με κίτρινο πλαστικό, ώστε να κάνει ένα εντυπωσιακό contrast με το μαύρο του αμαξώματος. Το ίδιο κίτρινο χρώμα χρησιμοποιείται και σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου, όπως στα φρένα ή τα καθίσματα. Τα τελευταία είναι τα μόνα που μπορούμε να δούμε πίσω από τα ακραία φιμέ τζάμια, αν και με βάση το τι έχει φτιάξει η συγκεκριμένη εταιρία στο παρελθόν σίγουρα θα είναι κάτι ακραίο όσο και το αμάξωμα.

Το αμάξωμα έχει χαμηλώσει αρκετά και έχει φαρδύνει χάρη στα αεροδυναμικά βοηθήματα ενώ η σχεδίαση είναι όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες άκρως "ψαρωτική" και εντελώς έξω από τα ήθη των pick-up. Οι προφυλακτήρες τρομάζουν στην όψη τους όπως και οι μεγάλοι τροχοί με ελαστικά Bridgestone Potenza . 

Εμπρός και πίσω έχουν τοποθετηθεί "εργάτες" όχι όμως για δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές, αλλά γιατί σύμφωνα με την εταιρία, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει σχεδιαστεί ως safety cary, εξ ου και οι "φάροι" στην οροφή του. Αν και προς το παρόν παραμένει στο επίπεδο ενός πρωτότυπου είναι σίγουρο ότι πολλοί πελάτες θα καταθέσουν το μπλοκ των επιταγών τους στην Carlex οπότε κάποια από αυτές τις "τριαξονικές" Χ-Class θα καταφέρουν τελικά να βγουν σητν παραγωγη.