Auto Pilot: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να επιτραπεί η έκδοση Βeta από την Tesla


Mε δεδομένο ότι η έκδοση Beta δεν είναι ακόμη έτοιμη, εγείρονται πολλά ερωτήματα για την απόφαση της Tesla να την έχει διαθέσιμη μέσα από το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητά της.

  • 2/9/2021

Οι εκδόσεις λογισμικών Beta είναι γνωστό ότι περιέχουν σφάλματα. Μπορεί για ένα κινητό μια έκδοση λογισμικού Beta να μην εγκυμονεί κινδύνους, αλλά όσον αφορά την αυτόνομη οδήγηση μια τέτοια κίνηση θα ήταν πολύ επικίνδυνη. Ωστόσο, αυτό έκανε η Tesla.

Γιατί λοιπόν η Tesla να κυκλοφορήσει κάτι που δεν είναι έτοιμο; Εφόσον, τα αυτόνομα οχήματα της Tesla εμφανίζουν ήδη προβλήματα ασφαλείας, γιατί επιτράπηκε μία τέτοια κίνηση;

Η απάντηση είναι ότι, η τελευταία έκδοση του λογισμικού θα επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν τις προηγμένες δυνατότητες της αυτόνομης οδήγησης και εκτός αυτοκινητόδρομων, σε τοπικούς δρόμους. Αυτό είναι κάτι που ακούγεται ωραίο, υπάρχει όμως τόσο μεγάλη ανάγκη για αυτόνομη οδήγηση σε συνοικιακούς δρόμους, όταν μάλιστα η έκδοση Βeta δεν είναι ακόμα έτοιμη.

O CEO της Tesla, Elon Musk, ανάρτησε στο Twitter το εξής σχόλιο: «Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα στην Tesla».

Οι σημειώσεις του λογισμικού για αυτή την έκδοση ωστόσο αναγράφουν ότι «μπορεί να κάνει το λάθος πράγμα την χειρότερη στιγμή». Το γεγονός ότι κυκλοφόρησε ένα τέτοιο λογισμικό σε συνδυασμό με την ανάρτηση του Elon Musk στο Twitter καθιστά αυτή την κίνηση, τουλάχιστον απερίσκεπτη.