Autonomous Driving: H Baidu λανσάρει τα πρώτα αυτόνομα ταξί στο Πεκίνο


Η εταιρία τεχνητής νοημοσύνης Baidu κυκλοφόρησε πρόσφατα μία υπηρεσία ταξί χωρίς οδηγό στο Πεκίνο, με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 τα οποία θα μεταφέρουν τους θεατές για την παρακολούθηση των αγωνισμάτων.

  • 4/5/2021

Μέσα από τον νεοσύστατο στόλο οχημάτων Apolo Go Robotaxi, ο Κινέζικος γίγαντας Baidou, προσφέρει για πρώτη φορά υπηρεσίες αυτόνομης οδήγησης επι πληρωμή!

Η υπηρεσία της Baidu είναι ένα μεγάλο βήμα για την αυτόνομη οδήγηση, και είναι η πρώτη υπηρεσία η οποία δεν χρειάζεται εφεδρικό οδηγό σε περίπτωση ανάγκης. Οι πελάτες θα μπορούν να καλέσουν ένα ταξί μέσω μιας εφαρμογής, η οποία θα τους επιτρέπει να εντοπίσουν ένα αυτοκίνητο στο πεδίο όρασης τους και άμα χρειαστεί θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την κόρνα του χειροκίνητα ώστε να διευκολυνθεί η εντόπιση του.

Για να ξεκλειδωθεί το όχημα, θα χρειάζεται ένα γρήγορο σκανάρισμα QR κωδικών για την ταυτοποίηση του χρήστη και την αποφυγή μετάδοσης της πανδημίας. Αφού μπουν μέσα οι επιβάτες απλά θα επιλέγουν το κουμπί εκκίνησης διαδρομής και το αυτοκίνητο θα ξεκινάει να κινείται εφόσον σιγουρευτεί πως όλες οι πόρτες είναι κλειστές και όλες οι ζώνες ασφαλείας δεμένες.

Ακόμα και για τους δύσπιστους για αυτή την τεχνολογία, μία μεγάλη συμβουλευτική εταιρία, ανέφερε πως η Baidu είναι η κορυφαία εταιρία αυτόνομης οδήγησης στον κόσμο. Μέχρι στιγμής η Baidu έχει δεχτεί 2.900 πατέντες για την αυτόνομη οδήγηση.

Και μπορεί να πράγματα να ωθούνται στους αυτοματισμούς, είναι σίγουρο πώς θα υπάρχουν πελάτες που θα διστάσουν να εμπιστευτούν ένα αυτόνομο ταξί για τις μεταφορές τους.

Διαβάστε επίσης:

Αυτόνομη οδήγηση: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Αυτόνομη οδήγηση 2020: Μπορούν τα αυτόνομα οχήματα να μειώσουν τα ατυχήματα;

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.