Αύξηση λειτουργικών κερδών για την Toyota


Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η Toyota αύξησε κατά 9% το περιθώριο κέρδους της το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους όπως και τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/5/2021

Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε ο κ. Kenta Kon, Οικονομικός Διευθυντής της Toyota Toyota Motor Corporation, η ιαπωνική εταιρεία σχεδόν διπλασίασε το λειτουργικό κέρδος της το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους (Ιανουάριος-Μάρτιος 2021), συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό. 

Η Toyota κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση από την πανδημία του νέου κορωνοϊού και να αυξήσει τα κέρδη της χάρη στη μείωση των λειτουργικών εξόδων της αλλά και την αύξηση των πωλήσεων. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Kon, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 689,8 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 5,23 δισεκατομμύρια ευρώ) το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου. Συγκριτικά, το αντίστοιχο περσινό διάστημα (1/1/2020-31/3/2020) το ποσό αυτό ήταν 359,9 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 2,73 δισεκατομμύρια ευρώ).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του περιθώριου λειτουργικού κέρδους στο 9% για το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους, όταν το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι ήταν στο 5,2%. Σε ό,τι αφορά στα καθαρά έσοδα, αυτά υπερδιπλασιάστηκαν, Όπως έγινε γνωστό, έφτασαν τα 777,1 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 5,85 δισεκατομμύρια ευρώ), έναντι των 327,3 δισεκατομμυρίων γιεν (περίπου 2,47 δισεκατομμύρια ευρώ) το περσινό διάστημα.

Τέλος, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 11%, καθώς έφτασαν τα 7,69 τρισεκατομμύρια γιεν (περίπου 58 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις της στο τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους έφτασαν περίπου τις 2.210.000 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,3% σε σχέση με πέρσι. 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.