Άυξηση παραγωγής κατά 43% βλέπει η VW στο Βόλφσμπουργκ το 2022


Την ίδια στιγμή η εκπρόσωπος των εργαζομένων Daniela Cavallo τονίζει πως η έλλειψη ημιαγωγών παραμένει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που δημιουργεί συνεχώς εμπόδια στην επίτευξη των στόχων της εταιρίας.

  • 28/12/2021

Μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα η Daniela Cavallo, εκπρόσωπος τον εργαζoμένων της VW, δήλωσε πως το 2022 στόχος για το μεγαλύτερο εργοστάσιο του ομίλου στο Βόλφσμπουργκ, είναι η παραγωγή 570.000 μονάδων. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι αυξημένος σε σχέση με το τρέχον έτος κατά 43% μιας και το 2021 αναμένεται να κλείσει με τα συνολικά οχήματα να φτάνουν τις 400.000. Aριθμός κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με τον αρχικό στόχο των 1.000.000 μονάδων.

Σημαντικός παράγοντας για αυτή την εξέλιξη αποτελεί η συνεχιζόμενη κρίση που προκαλεί η έλλειψη ημιαγωγών, αν και η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με όσα ίσχυαν μέχρι πριν από λίγους μήνες. Παρόλα αυτά τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και να δημιουργούν εμπόδια στο να... πατήσει γκάζι η παραγωγική διαδικασία. 

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η Cavallo ήρθε σε ευθεία σύγκρουση πριν από λίγες εβδομάδες με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Herbert Diess, δηλώνοντας πως καλό είναι να αφήσει τις δημόσιες σχέσεις με τον Elon Musk και να επικεντρωθεί στο πρόβλημα με τα τσιπς. Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της Volkswagen  έχει εμφανιστεί αρκετά προβληματισμένη το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τα δεινά που πιστεύει ότι θα επιφέρει η έλλειψη ημιαγωγών και τα οποία, κατά την κρίση της, δεν θεωρεί ότι θα βελτιωθούν αισθητά τα επόμενα δύο χρόνια. Μία εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο πολλές θέσεις εργασίας. 

Την ίδια στιγμή οι επόμενοι μήνες είναι αρκετά κρίσιμοι για την πορεία της Cavallo στη θέση της μιας και τον Μάρτιο του 2022 ξεκινά η εκλογική διαδικασία μέσα από την οποία θα προκύψει ο νέος εκπρόσωπος των εργαζομένων. Η Cavallo θα είναι υποψήφια ωστόσο όλοι μιλούν για μία δύσκολη μάχη που καλείται να δώσει αφού τα νέα δεδομένα αναμένεται να δημιουργήσουν ένα εντελώς νέο σκηνικό σχετικά με την εκπροσώπηση των εργαζομένων.