Αυστραλός πολιτικός θέλει να αγοράσει την Holden για... ένα δολάριο!


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ GM ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΤΗΣ HOLDEN ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

  • 17/5/2020

Η Holden είναι η μάρκα η οποία αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της GM στην Αυστραλία. Πρόσφατα μετά από ανακοινώσεις από τα κεντρικά της εταιρίας στις ΗΠΑ αποφασίστηκε να σταματήσει η δραστηριότητα του Αυστραλιανού τμήματος, δηλαδή της Holden, και εκτός από την παραγωγή να κλείσουν και τα 203 σημεία πώλησης των αυτοκινήτων της.

Ο βουλευτής James McGrath από το Queensland ανέλαβε να βγει μπροστά στην καμπάνια για την σωτηρία της εταιρίας, κατηγορώντας την GM ότι εκμεταλλεύτηκε την πανδημία και δεν μπήκε σε συζητήσεις με τους ανθρώπους της Holden  για τις αποζημιώσεις που πρέπει να λάβουν μέχρι να κλείσουν στο τέλος της χρονιάς. 

Ο McGrath κατηγόρησε την πρόεδρο της GM Mary Barra ότι ενώ η ίδια λαμβάνει εκατομμύρια σε μισθούς, έστησε στον τοίχο δεκάδες οικογένειες στην Αυστραλία. Και αναφέρθηκε στην παρουσία της GM στην Αυστραλία από το 1930, λέγοντας ότι είναι άδικο να μείνουν στον δρόμο άνθρωποι μετά από 89 χρόνια συνεργασίας. 

Έφθασε στο σημείο μάλιστα να προτείνει στην GM ότι αφού θεωρεί ότι η Holden δεν έχει καμία αξία, προτίθεται ο ίδιος να δώσει ένα δολάριο για να την αγοράσει και μετά να την λειτουργήσουν οι άνθρωποί της στην Αυστραλία.

Η GM απέφυγε να ρίξει λάδι στην φωτιά, καθώς υπάρχουν εκατομμύρια αυτοκίνητα της Holden σε κυκλοφορία στην Αυστραλία. Η αμερικάνικη εταιρία έχει υπσοχεθεί να κρατήσει σε λειτουργία μία υποδομή 200 ατόμων για να παρέχει σέρβις στα αυτοκίνητα αυτά και να καλύπτει τις εγγυήσεις, τα ανταλλακτικά κ.λπ.