Αυτά είναι τα αυτοκίνητα του θρυλικού Roger Federer (photos-videos)


Ο τεράστιος Ελβετός τενίστας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση και έτσι εφεξής θα έχει περισσότερο χρόνο για να απολαμβάνει την πανάκριβη συλλογή με τα αυτοκίνητά του.

  • 20/9/2022

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του τένις, ο Roger Federer, ανακοίνωσε το κλείσιμο της τεράστιας καριέρας του. Αυτό έγινε μέσα από ηχογραφημένο μήνυμά του στα social media στο οποίο μίλησε για όλα αυτά που του έδωσε το τένις, την αγάπη του για το σπορ, εξήγησε τους λόγους πίσω από την απόφαση που πήρε, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους χορηγούς του που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Ένας από αυτούς ήταν και η Mercedes η οποία είχε συνάψει συνεργασία με τον Federer από το 2008 ώστε να διαφημίζει τα μοντέλα της σε όποια μεριά του πλανήτη και αν αγωνιζόταν.

Αυτή η συνεργασία, εκτός από πολλά χρήματα, έδωσε την ευκαιρία στον 41χρονο τενίστα να "χτίσει" μια συλλογή αυτοκινήτων, με την γερμανική εταιρεία να του προσφέρει σχεδόν κάθε έξι μήνες και ένα νέο μοντέλοΠάμε να δούμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τα χέρια του.

Mercedes SLR

Η εντυπωσιακή στην όψη SLR ήταν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μία από τις πρώτες Mercedes που μπήκαν στο γκαράζ του. Μάλιστα τη διάλεξε σε κίτρινο χρώμα τονίζοντας ακόμα περισσότερο τον sport χαρακτήρα του coupe.

Mercedes-AMG SLS Roadster

Ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα του Ελβετού ο οποίος την έχει επιλέξει σε λευκό χρώμα. Το μοντέλο είναι του 2012 και αντλεί τη δύναμή του από έναν ατμοσφαιρικό V8 των 6,3 lt με ισχύ 570 PS. Δείτε τον Federer να το “διασκεδάζει” μέσα από το παρακάτω video...

Mercedes CLS 450

Καλά τα sport αυτοκίνητα αλλά ο Federer ως οικογενειάρχης και μάλιστα πολύτεκνος με 4 παιδιά, έχει ανάγκη και από χώρους. Για αυτό φρόντισε η Mercedes να του παραδώσει ένα sedan που εφοδιάζεται με 6κύλινδρο κινητήρα των 3,0 lt και αποδίδει 388 PS.

Mercedes EQS

Με τη στροφή που έχει πραγματοποιήσει η Mercedes τα τελευταία χρόνια προς τον ηλεκτρισμό, ήταν θέμα χρόνου ένα EV να περάσει την πόρτα του γκαράζ του. Αυτή ήταν η EQS η οποία "έκλεψε" την καρδιά του τενίστα κυρίως με τη μεγάλη αυτονομία και η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να ξεπεράσει τα 750 km.

Mercedes AMG GLE G63 Coupe

Για ακόμα μία φορά ο Federer κλήθηκε από τη Mercedes να πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικό σποτ για θηριώδες μοντέλο, όταν παρουσιάστηκε το 2016. Το συγκεκριμένο εφοδιαζόταν με το νέο για εκείνη αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic και περνούσε τη δύναμη του V8 κινητήρα των 5,5 lt και στους τέσσερις τροχούς. Δείτε το video με το διαφημιστικό...

Mercedes E-Class Cabrio

Προφανώς από αυτή τη συλλογή δεν θα μπορούσε να λείπει ένα καθαρόαιμο cabrio και αυτό είναι η E-Class την οποία πήρε στην κατοχή του νικώντας στον τελικό του Shanghai Masters 2014 τον Gilles Simon.

Land Rover Range Rover Sport SVR

Το μοναδικό αυτοκίνητο στη συλλογή του Federer που δεν φέρει το τριάκτινο αστέρι στη μάσκα. Πρόκειται για το Land Rover Range Rover Sport SVR που εφοδιάζεται με έναν V8 των 5,0 lt. Η εξαιρετική σχέση που έχει χτίσει ο Federer από το 2008 με τη Mercedes δεν του δημιούργησε κανένα πρόβλημα στο να εντάξει ένα “ξένο” αυτοκίνητο στη συλλογή του.