Αυτά είναι τα μυστικά πρωτότυπα της Bugatti!


Η W16, η Veyron και μια μοντέρνα Atlantic είναι η τριπλέτα από τα concept της γαλλικής εταιρίας που δεν είδαν ποτέ… το φως της ημέρας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/2/2020

Πολλά και διάφορα γίνονται μέχρι ένα μοντέλο να φτάσει στην γραμμή παραγωγή. Αμέτρητα meetings, χιλιάδες ώρες εξέλιξης και πολλές δοκιμές σε χαρτί, υπολογιστές και πίστες. Ανάμεσα στις πολλές διαδικασίες και φάσεις περιλαμβάνονται και αρκετά concepts που πολλές φορές δεν φτάνουν κάνουν σε κάποια έκθεση. Ούτε καν βγαίνουν στην δημοσιότητα.

Κάτι τέτοιο ισχύει για τα τρία πρωτότυπα μοντέλα που είχε κατασκευάσει η Bugatti. Όπως μπορείτε να δείτε το W16 Rembrandt Coupe είναι ένα GT χαρακτήρα μοντέλο που έχει κάτω από το καπό του τον W16 με τα τέσσερα turbo της Chiron. Και σωστά διαβάσατε, κάτω από το καπό του μιας και είναι τοποθετημένος στο μπροστινό άξονα, εκεί όπου θεωρητικά καλπάζουν τα 1.500 PS. Το εν λόγω μοντέλο συνδέεται με την μια και μοναδική La Voiture Noire.

Το πιο παλιό χρονολογικά Atlantic Concept είχε κατασκευαστεί πριν από πέντε χρόνια για να αποτελέσει πόλο έλξης στο Pebble Beach. Ωστόσο, εκείνη την περίοδο έσκασε το σκάνδαλο του dieselgate και η πρωτότυπη Bugatti δεν φανερώθηκε ποτέ.

Ακόμη πιο πίσω στο χρόνο μας πάει η speedster εκδοχή της Bugatti που υποτίθεται θα απαντούσε στις αντίστοιχες Aston Martin, Ferrari και McLaren. To κόκκινο μοντέλο είχε υλοποιηθεί το 2008 και είχε βασιστεί στα μηχανικά μέρη της Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse με τον W16. Και για αυτό το concept η συγκυρία δεν ήταν καλή αφού συνέπεσε με το σκάνδαλο της Leeman Brothers που είχε ως συνέπεια την παγκόσμια οικονομική κρίση.