Αυτά είναι τα νέα στρατιωτικά οχήματα της Κia


Η Κia στήνει τη δική της αμυντική βιομηχανία με τη δημιουργία δύο στρατιωτικής φύσης οχημάτων που δείχνουν έτοιμα να αναλάβουν υπηρεσία στην πρώτη γραμμή της μάχης.

  • 22/2/2021

Σε θέση μάχης βρίσκεται η Kia μετά και την αποκάλυψη δύο στρατιωτικών οχημάτων τα οποία ευελπιστούν να ενταχθούν στους μηχανισμούς άμυνας χωρών της Μέσης Ανατολής.

Η επίσημη πρώτη για τα στρατιωτικά οχήματα της Kia πραγματοποιήθηκε σε έκθεση αμυντικών συστημάτων που πραγματοποιήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προσδοκώντας να κερδίσει έστω και ένα μικρό μερίδιο σε μια ιδιαίτερα προσοδοφόρα κατηγορία οχημάτων.

Το πρώτο στρατιωτικό όχημα της Kia διαθέτει εκδόσεις με ή χωρίς θωράκιση, με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο και τη δυνατότητα να δεχθεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Οι μεταφορικές ικανότητές του φτάνουν έως και τους 3 τόνους σε συνδυασμό με την παρουσία 10 πλήρως εξοπλισμένων στρατιωτών.

Για την κίνηση του στρατιωτικού οχήματος της Kia φροντίζει ένας diesel κινητήρας απόδοσης 225 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης.

Το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, οι ανεξάρτητες αναρτήσεις και στους τέσσερις τροχούς, τα run flat ελαστικά, το σύστημα ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών και το ειδικών προδιαγραφών σύστημα κλιματισμού συμπληρώνουν των κατάλογο με τον εξωτικό εξοπλισμό του Kia.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Kia κατασκευάζει ανάλογα οχήματα για την κορεατική κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια, ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που επί της ουσίας απευθύνεται στη διεθνή αγορά.