Αυτά είναι τα σχέδια του πρώτου Ford Bronco


H πρώτη γενιά του Ford Bronco παρουσιάστηκε πριν από 55 ολόκληρα χρόνια και έχει έντονο το στυλ του εργαλείου.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FORD
  • 17/7/2020

Η Ford παρουσίασε μετά βαΐων και κλάδων το καινούργιο Bronco και σε καμία περίπτωση δεν έκρυψε πως οι σχεδιαστές της εμπνεύστηκαν από τους διάσημους προγόνους του. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ εύκολο, όπως έχουμε δει να συμβαίνει αρκετές φορές, να πέσει κανείς στην παγίδα του ρετρό και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα που σχεδίασε το νέο Bronco.

Και αυτό γιατί δείχνει μεν πως αποτελεί τη συνέχεια των παλαιότερων μοντέλων αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα απόλυτα μοντέρνο αυτοκίνητο. Πριν ακόμα τραβηχτούν οι γραμμές για το νέο Bronco στη Ford σκάναραν τρισδιάστατα τα σχέδια του μοντέλου της πρώτης γενιάς, που παρουσιάστηκε το 1965.

Τα σχέδια που βλέπετε είχαν δημιουργηθεί δύο χρόνια νωρίτερα, το 1963 και εντυπωσιάζουν ακόμα και σήμερα. Με την απλότητα των γραμμών και την καθαρότητα της όλης εικόνας, ενώ το σύνολο δείχνει σκληροτράχηλο και με ιδιαίτερα έντονη την αίσθηση του εργαλείου.

Άλλωστε αυτός ήταν και ο προορισμός του και για αυτός εκτός από το τρίθυρο βάγκον ήταν διαθέσιμο τόσο με μαλακή οροφή όσο και ως pick up. Με τα σημερινά δεδομένα, που ακόμα και τα super mini ξεπερνούν αισθητά τα 4,0 μέτρα, το μήκος του των μόλις 3,80 μέτρων απλά ξενίζει.