Αυτή είναι η έκθεση εταιρικής ευθύνης της Goodyear για το 2018


Οι δέσμευση της Goodyear στις βιώσιμες και ηθικές πρακτικές για την προστασία του πλανήτη αποτυπώνονται στην ετήσια έκθεση εταιρικής ευθύνης.

  • 19/6/2019

Η Goodyear Tire & Rubber Company κυκλοφόρησε την ετήσια έκθεσή της, για την απόδοση στον τομέα της εταιρικής ευθύνης. Η έκθεση συνοψίζει τις δράσεις της εταιρείας το 2018 μέσω τεσσάρων νέων στρατηγικών τομέων στους οποίους επικεντρώνεται, που αποδεικνύουν τη δέσμευση της Goodyear σε ηθικές και βιώσιμες πρακτικές για την προστασία του πλανήτη, την υποστήριξη των κοινωνίας, την παροχή ενός ασφαλούς, ανεκτικού στη διαφορετικότητα και υγιεινού χώρου εργασίας και την δέσμευση των εργαζομένων σε αυτές τις προσπάθειες.

Το πρότυπο επιτυχίας της Goodyear για 120 χρόνια βασίστηκε στη δέσμευση για συνεχή βελτίωση και καινοτομία. Αναγνωρίζοντας ότι οι προσδοκίες και οι ευκαιρίες για βελτίωση και καινοτομία εξελίσσονται, η εταιρεία έχει διευρύνει τη στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητας, τη Goodyear Better Future για να καλύψει τα θέματα που αποδίδουν τη μεγαλύτερη αξία στην επιχείρησή μας καθώς και στους πελάτες, στους καταναλωτές, στους επενδυτές και στην κοινωνία.

«Οι σημερινοί καταναλωτές προτιμούν την άνεση, την ασφάλεια και τις προηγμένες τεχνολογίες ενώ πολλοί έχουν κοινωνική συνείδηση - δηλαδή θέλουν οι μάρκες που αγοράζουν να συμβάλλουν στην επίλυση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων της εποχής μας», δήλωσε ο Richard J. Kramer, Πρόεδρος του Δ.Σ, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της εταιρείας. «Η Goodyear ακούει, προετοιμάζεται και καινοτομεί και είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε, το πώς σχεδιάζουμε να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση του νέου οικοσυστήματος της αυτοκίνησης και να δημιουργήσουμε μακροπρόθεσμη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της εταιρείας μας».

Η έκθεση του 2018 εξηγεί, γιατί οι νέοι πυλώνες στους οποίους εστιάζει η εταιρεία είναι σημαντικοί για την Goodyear και για τα ενδιαφερόμενα μέρη, τον τρόπο με τον οποίο ο κάθε πυλώνας υποστηρίζει τον Οδικό Χάρτη της Goodyear και τί κάνει η εταιρεία για να διαχειριστεί τις επιπτώσεις, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες. Ορισμένα σημαντικά σημεία περιλαμβάνουν τα εξής:

Διαδικασία Βιώσιμης Προμήθειας: Στη Goodyear, η προμήθεια με βιώσιμο τρόπο αποτελεί τη δική μας προσέγγιση στην υπεύθυνη συλλογή των υλικών που χρησιμοποιούνται για τις εργασίες και τα προϊόντα μας. Το 2018, η Goodyear επισημοποίησε τη δέσμευσή της να προμηθεύει φυσικά καουτσούκ με υπεύθυνο τρόπο με τη δημιουργία μιας Πολιτικής Προμήθειας Φυσικού Καουτσούκ, σκοπός της οποίας είναι να εργάζεται για την αντιμετώπιση διαφόρων κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών προβλημάτων και ευκαιριών, που συνδέονται με την παραγωγή αυτού του σημαντικού προϊόντος.

Υπεύθυνες Λειτουργίες: Ο στρατηγικός Οδικός Χάρτης της Goodyear φανερώνει τη δέσμευσή μας για λειτουργική αρτιότητα. Οι καθημερινές μας προσπάθειες να παράγουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας με αποτελεσματικό τρόπο, υποστηρίζονται από μια κουλτούρα ασφάλειας και υγείας. Το 2018, η Goodyear βραβεύτηκε από την Honda Βόρειας Αμερικής με το βραβείο Supplier Sustainability και έλαβε το Βραβείο Εξαιρετικής Απόδοσης Subaru της Indiana Automotive, Inc (SIA) για κορυφαίες επιδόσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια, την περιβαλλοντική διαχείριση, την ποιότητα, την παράδοση και την εταιρική σχέση.

AdvancedMobility: Η ανάπτυξη προηγμένων μορφών mobility - ειδικά επικεντρωμένων σε αυτόνομα, συνδεδεμένα και ηλεκτρικά οχήματα – αναμορφώνει τη βιομηχανία ελαστικών και έχει τη δυνατότητα να καταστήσει την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο βιώσιμη. Η Goodyear βρίσκεται σε θέση επιτυχίας με τη δέσμευσή μας στην καινοτομία και έχουμε ήδη κάνει πολλά μεγάλα βήματα προς τη διαμόρφωση της επανάστασης κινητικότητας.

Το 2018, η Goodyear δρομολόγησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τις προληπτικές υπηρεσίες για να παρέχει αναλυτικά στοιχεία πρόγνωσης για τη συντήρηση των ελαστικών του στόλου. Με την δική της τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η Goodyear θα βοηθήσει τους στόλους να προβλέπουν, πότε τα ελαστικά τους χρειάζονται συντήρηση ή αντικατάσταση, βελτιώνοντας τη συνολική διαχείριση των ελαστικών και μεγιστοποιώντας το χρόνο λειτουργίας του στόλου.

Κουλτούρα που Εμπνέει: Το να δεσμεύουμε και να δίνουμε τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας να αξιοποιήσουν το πλήρες δυναμικό τους, είναι ένας από τους βασικούς τομείς του στρατηγικού Οδικού Χάρτη της Goodyear. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η εταιρεία συνέχισε να υποστηρίζει τους τωρινούς και μελλοντικούς συνεργάτες της. Από το 2016, το Ινστιτούτο Κατασκευών βραβεύει τους εταίρους της Goodyear με βραβεία STEP Ahead, κάθε χρόνο. Αυτή η υψηλού κύρους τιμή απευθύνεται στις γυναίκες του κλάδο των κατασκευών, που έχουν επιδείξει ηγετικές ικανότητες και αριστεία τόσο στην καριέρα τους όσο και στην κοινωνία.

«Κανένα από τα παραπάνω επιτεύγματα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τους συνεργάτες μας, οι οποίοι αποτελούν την κινητήρια δύναμη της επιτυχίας της Goodyear. Η ομάδα μας λειτουργεί με την υψηλότερη ακεραιότητα και “αγκαλιάζει” την αλλαγή και τη συνεργασία ενώ εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες, για να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στους ενδιαφερόμενους. Μαζί προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα ασφάλειας και ευεξίας και ένα εργασιακό περιβάλλον ανοιχτό στη διαφορετικότητα, χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι μπορούν να ευδοκιμήσουν, στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών μας, να καταστήσουμε την Goodyear την μάρκα ελαστικών που επιλέγουν», πρόσθεσε ο Kramer.

Η Goodyear ακολουθεί τα πρότυπα της πρωτοβουλίας για την υποβολή εκθέσεων απολογισμού σε παγκόσμιο επίπεδο (Global Reporting Initiative) στις εκθέσεις της για την εταιρική ευθύνη.

Σχετικά με το Goodyear Better Future

Σύμφωνα με την Goodyear: «Η εταιρική ευθύνη εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής της Goodyear και η διευρυμένη στρατηγική εταιρικής ευθύνης μας, η Goodyear Better Future, θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε βιώσιμη ανάπτυξη αυξάνοντας ταυτόχρονα τον θετικό αντίκτυπο της μάρκας μας. Θέτει το πλαίσιο για τη δέσμευση της Goodyear για την προστασία του πλανήτη, την επιστροφή στην κοινωνία, την παροχή ενός ασφαλούς, ποικίλου και υγιεινού χώρου εργασίας και την ανάμιξη των εργαζομένων σε αυτές τις προσπάθειες».