Αυτή είναι η ηλεκτρική και τετρακίνητη BMW iX1


Η BMW δημοσίευσε επίσημα τις πρώτες φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης τής iX1 στον Αρκτικό Κύκλο, δηλαδή της νέας αμιγούς ηλεκτροκίνητης έκδοσης της X1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/5/2022

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση ενός αρχικού σκίτσου, το οποίο μας προϊδέαζε για την επικείμενη BMW iX1, η βαυαρική εταιρεία προχώρησε στο επόμενο στάδιο αποκάλυψης του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV μοντέλου της (SAV όπως το ονομάζουν τα στελέχη της).

Αυτό σημαίνει ότι η επίσημη παρουσίασή της δεν θα αργήσει και αναμένεται εντός του φθινοπώρου, όπως έχει ανακοινωθεί από την BMW. Στις νέες φωτογραφίες βλέπουμε τα πρωτότυπα κατά τη διάρκεια των δοκιμών στην παγωμένη επιφάνεια της περιοχής τού Arjeplog, στα βόρεια της Σουηδίας και κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.

Σε αυτές μπορούμε να διακρίνουμε ότι η ανάρτηση της ηλεκτρικής έκδοσης της X1 ρυθμίζεται με τρόπο που να διαθέτει καλά οδικά χαρακτηριστικά, φέροντας το πνεύμα κατασκευής της εταιρείας και σε αυτόν τον τομέα.

Τα αυτοκίνητα διατηρούν το καμουφλάζ στο αμάξωμά τους για να κρύβουν τις λεπτομέρειες αυτού, ωστόσο μπορούμε να διακρίνουμε ότι η iX1 έχει διαφορετική μάσκα και γρίλια, άλλης διαμόρφωσης φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, καθώς και επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες σε σχέση με ό,τι ισχύει στη X1.

Η iX1 θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες –έναν σε κάθε άξονα– και το νέο σύστημα «eDrive» πέμπτης γενιάς που έχουν εξελίξει οι μηχανικοί τής BMW. Προς το παρόν τα στελέχη της εταιρείας δεν έχουν γνωστοποιήσει στοιχεία που να αφορούν στη μέγιστη συνδυαστική ισχύ, στην ενεργητική χωρητικότητα των μπαταριών και στη μέγιστη θεωρητική αυτονομία κίνησης του νέου μοντέλου.