Αυτή είναι η ηλεκτροκίνητη BMW i4. Με 530 ίππους και αυτονομία έως 590 km


Μια κλεφτή ματιά στο ηλεκτροκίνητο μέλλον μάς προσφέρει η BMW i4, η οποία βάζει τη βαυαρική φίρμα στο παιχνίδι των ηλεκτροκίνητων sedan.

  • 17/3/2021

Αν θεωρούσατε ότι η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της θα μείνει με σταυρωμένα χέρια παρακολουθώντας ως απλός θεατής την ηλεκτροκίνητη επέλαση της Tesla τότε μάλλον κάνατε λάθος.

H BMW έχοντας χτίσει μια παράδοση στην ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων από το 2010 και το γνωστό σε όλους i3, είναι η πρώτη που σηκώνει το γάντι αποκαλύπτοντας το αντίπαλο δέος του Tesla Model 3.

Πρόκειται για την BMW i4, η οποία αποκαλύφθηκε βάζοντας τους Βαυαρούς στο παιχνίδι της κατηγορίας των ηλεκτροκίνητων sedan.

H νέα BMW i4 θα διαθέτει πλήθος εκδόσεων, στις οποίες δεν θα διαφοροποιείται μόνο η ισχύς αλλά και η χωρητικότητα των μπαταριών-αυτονομία.

Σύμφωνα με τη βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία, η κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου θα φτάνει έως και τους 530 ίππων, ενώ η μέγιστη αυτονομία θα αγγίζει τα 590 χιλιόμετρα.

Με δύο ηλεκτροκινητήρες, κίνηση και στους τέσσερις τροχούς και την υπογραφή της M Performance, η κορυφαία έκδοση της BMW i4 θα έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα, επίδοση που την τοποθετεί στα επίπεδα των γνωστών BMW M3 και M4 Coupe.

H BMW i4 θα περάσει στην παραγωγή το προσεχές φθινόπωρο με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Το ίδιο χρονικό διάστημα, η BMW θα λανσάρει και το iX, ένα SUV με τις διαστάσεις αλλά και την πολυτέλεια της μέχρι σήμερα γνωστής X5.