Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το κράνος του Ayrton Senna (Video)


To πιο χαρακτηριστικό κράνος στην ιστορία του motorsport, αυτό που φορούσε ο Αyrton Senna, δεν θα μπορούσε παρά να έχει και αυτό μία ξεχωριστή ιστορία.

  • 6/1/2019

Είναι προφανές πως οτιδήποτε σχετίζεται με τον Ayrton Senna ανήκει πλέον στον χώρο του μύθου. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για το σήμα κατατεθέν της πορείας του στην Formula 1, το κλασικό κράνος το οποίο φόρεσε σε όλη του την καριέρα με ελάχιστες παραλλαγές.

Στο video που ετοίμασε η McLaren βλέπουμε τον Αlan Sindey Mosca, γιο του Sid Mosca που ίδρυσε την εταιρία το 1973 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Σ' αυτόν απευθύνθηκε ο νεαρός τότε Senna για να φτιάξει το πρώτο του κράνος για την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καρτ to 1980. To πρώτο κράνος βάφτηκε εξ ολοκλήρου κίτρινο τόσο για να έχει τα χρώματα της Βραζιλίας όσο και για να ξεχωρίσει ο Senna καθώς το χρώμα εκείνο δεν χρησιμοποιείτο από άλλον οδηγό εκείνη την περίοδο

Στη συνέχεια ο Senna πέρασε στην Formula 1 και σε συνεργασία με την εταιρία αυτή, δημιούργησε το κράνος που έμεινε κλασικό στην ιστορία του motorsport. Όπως όλοι γνωρίζουν έχει ως βάση το κίτρινο, με δύο λωρίδες σε πράσινο και μαύρο χρώμα. Οι αλλαγές στην πορεία του Senna προς τον μύθο ήταν ελάχιστες, και κατά κύριο λόγο είχαν να κάνουν με την ένταση των χρωμάτων.

Σήμερα η εταιρία συνεχίζει να κατασκευάζει τα κράνη με τα χρώματα του Ayrton κατά παραγγελία του Ayrton Senna Institute και πωλούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μέσα από αυτή την προσπάθεια το πνεύμα του μεγάλου οδηγού συνεχίζει να ζει, αφήνοντας πίσω όμορφες ιστορίες όπως αυτή που βλέπουμε στο video.