Αυτή είναι η McLaren F1 του μέλλοντος!


Για την ώρα η Speedtail είναι η ταχύτερη McLaren όλων των εποχών. Υπάρχει όμως ένα θεματάκι για να γράψει ένα χρυσό κεφάλαιο. Είναι άσχημη.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/5/2020

Ή για να το τοποθετηθώ αλλιώς δεν έχει την πυγμή και το κύρος που είχε η αρχέτυπη F1 του Gordon Murray. Ακόμη και οι κόντρες με τα F-35 που έκανε ο Chris Harris για το TopGear δεν μπορούν να αλλάξουν το γεγονός πως η Speedtail δεν είναι η McLaren που θα αφήσει εποχή.

Όπως και να το κάνουμε το ντιζάιν παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα hypercar και ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Marc Senan παρουσίασε την δική του σχεδιαστική άποψη για την McLaren του μέλλοντος. Η οποία ξεχωρίζει από το κόμπακτ σχήμα με το φαρδύ σασί, το πίσω μέρος με τις ρετρό καταβολές και το μπροστινό με το σύγχρονο αυθεντικό βρετανικό στιλ.

Μάλιστα ο Senan έχει μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό αυτοκινήτων αφού έχει περάσει από τις Seat, Fiat και Lamborghini όπου ήταν επικεφαλής για τον σχεδιασμό του εσωτερικού της πρωτότυπης Asterion (επίσης είχε συμμετοχή στις Huracan, Urus Concept, Veneno και Aventador SVJ).

«Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτίει φόρο τιμής στον Bruce MacLaren και πηγή έμπνευσης ήταν η εμβληματική F1» δήλωσε ο Senan στην φιλική ιστοσελίδα carscoops.com.