Αυτή είναι η μοναδική αλεξίσφαιρη Porsche 911 που κατασκευάστηκε ποτέ


Με βάρος που αγγίζει τους τρεις τόνους και αναλλοίωτες τις σχεδιαστικές γραμμές, η μοναδική θωρακισμένη Porsche 911 που κατασκευάστηκε ποτέ αξίζει την προσοχή μας.

  • 29/1/2021

Η θωράκιση ενός αυτοκινήτου αποτελεί μια ιδιαίτερη διαδικασία η οποία απαιτεί εξειδίκευση και ελεύθερη πρόσβαση στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου τη στιγμή της δημιουργίας του.

Απαιτεί επίσης το υπό θωράκιση όχημα να πληροί κάποιες βασικές προδιαγραφές οι οποίες θα του επιτρέψουν να υποστηρίξει τον ομολογουμένως απαιτητικό ρόλο ενός… bullet proof αυτοκινήτου.

Μόνο τυχαίο δεν είναι λοιπόν ότι σε αυτήν τη διαδικασία συνήθως υποβάλλονται μεγαλοπρεπείς μπερλίνες και γιγαντόσωμα SUV, υπηρετώντας και τις αναμενόμενα υψηλές απαιτήσεις των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι ως συνήθως δεν συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο από το απόλυτο σε άνεση και πολυτέλεια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η δημιουργίας μιας θωρακισμένης Porsche911 αποτελεί από μόνη της είδηση. Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και δεν έγινε ευρέως γνωστό καθώς παρέμεινε σε πειραματικό επίπεδο.

Η μία και μοναδική θωρακισμένη Porsche 911 ανήκει στη γενιά που έγινε γνωστή με την κωδική ονομασία 996. Διαθέτει θωράκιση στους υαλοπίνακες αλλά και στις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματός της, όντας ικανή να προστατεύσει το πολύτιμο φορτίο της από σφαίρες διαμετρήματος έως 9 χιλιοστών.

Οι παρεμβάσεις εκτίναξαν το βάρος του γερμανικού sportscar στα 2.721 κιλά χωρίς παρόλα αυτά να επεκταθούν και στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και ειδικότερα στον εξακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος διατήρησε τον αρχικό κυβισμό του και τη μέγιστη τιμή της ισχύος του στα επίπεδα των συμβατικών εκδόσεων του αυτοκινήτου.

Η επιλογή θωράκισης της Porsche 911 δεν δόθηκε ποτέ στους υποψήφιους αγοραστές της Porsche 911. Η μοναδική αλεξίσφαιρη 911 που κατασκευάστηκε ποτέ αποτελεί μέρος της συλλογής των αυτοκινήτου που εκτίθενται περιοδικά στο μουσείο της γερμανικής φίρμας στο Τσουφενχάουζεν.