Αυτή είναι η νέα Chevrolet Corvette Z06


H Chevrolet δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία της καινούργιας Corvette Z06 η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις 26 Οκτωβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ
  • 28/9/2021

Η καινούργια Chevrolet Corvette Z06 θα έχει ατμοσφαιρικό κινητήρα διάταξης V8 και χωρητικότητας 5,5 λίτρων. Αυτός είναι «flat-plane», για να παράγει όσο τον δυνατόν καλύτερο ήχο και να έχει ροπή και στις υψηλές rpm, και θα αποδίδει «περισσότερους από 600 ίππους μεταξύ 8.500-9.000 rpm» (sic). Το κιβώτιο ταχυτήτων της θα είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων.

Στην αρχική φωτογραφία, τη οποία έδωσε επίσημα η Chevrolet στη δημοσιότητα, βλέπουμε τη νέα Corvette Z06 χωρίς καμουφλάζ, όπως θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής. Πρόκειται για τη βασική έκδοση του καινούργιου μοντέλου, όπου δεν υπάρχουν πρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα. Αυτά αναμένονται στην ακόμα πιο σπορ εκδοχή «Z07 Performance package».

Αυτή θα έχει μεγαλύτερο splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, ογκωδέστερη πίσω αεροτομή, πιο σφιχτή ανάρτηση, κεραμικά φρένα με δίσκους από ανθρακονήματα, τροχούς ελαφρού κράματος από carbon και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια εξέλιξης της νέας Corvette Z06 οι άνθρωποι της Chevrolet είχαν στη διάθεσή τους μία Ferrari 458 Italia και έναν συγκριτικές δοκιμές για μεγάλο χρονικό διάστημα, ρυθμίζοντας κάθε τομέα του καινούργιου αμερικανικού supercar ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό. Η επίσημη παρουσίαση της καινούργιας Chevrolet Corvette Z06 έχει προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου.

Παρακάτω μπορούμε να ακούσουμε –κυρίως– τον ήχο τού V8 κινητήρα της νέας «Chevy» στο σύντομο βίντεο που δημοσίευσε η Chevrolet εντός του καλοκαιριού.