Αυτή είναι η νέα, εντυπωσιακή και σπάνια Ferrari του Carlos Sainz (video)


Έχοντας κάνει υπομονή για έναν ολόκληρο χρόνο, ο Ισπανός παρέλαβε επιτέλους την Ferrari 812 Competizione με την οποία πραγματοποιεί ένα από τα μεγάλα του όνειρα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Carlos Sainz - YouTube
  • 25/1/2023

Άλλοι ανταλλάζουν Ferrari για Twingo, ο Carlos Sainz όμως αντάλλαξε το πασίγνωστο VW Golf του για μία εξαιρετικά εξατομικευμένη Ferrari 812 Competizione. Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia χρειάστηκε να περιμένει έναν ολόκληρο χρόνο από την παραγγελία μέχρι την παραλαβή του μοντέλου, η οποία έγινε στο εργοστάσιο της Ferrari, στο Maranello.

Ο Sainz παρουσίασε αναλυτικά τη διαδικασία τροποποίησης του μοντέλου στο κανάλι του στο YouTube τον Νοέμβριο του 2021, χωρίς φυσικά να αποκαλύπτει κανένα στοιχείο για τη χρωματική παλέτα που χρησιμοποίησε ή τις ειδικές προσθήκες που έκανε. Φυσικά, η Ferrari προσέφερε στον πιλότο της το κορυφαίο επίπεδο εξατομίκευσης που υπάρχει, δηλαδή το 'Tailor Made', που βρίσκεται πάνω από τα επίπεδα 'Options' και 'Speciale', τα οποία προσφέρουν σαφώς πιο περιορισμένες επιλογές.

Η αποκάλυψη έγινε, κι ο Sainz φαίνεται πιο χαρούμενος από ποτέ, ίσως αν εξαιρέσει κανείς τη μέρα που κατάφερε να πάρει την παρθενική του νίκη στο Silverstone τον περασμένο Ιούλιο. Ο ίδιος εξήγησε για την επιλογή, τόσο του ίδιου του μοντέλου, αλλά και του χρώματός του.

«Επέλεξα την 812 Competizione επειδή, για εμένα, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είναι πολύ διαφορετικό από όλες τις υπόλοιπες Ferrari που γνωρίζουμε. Ο διαχύτης, και γενικότερα όλο το πίσω μέρος με συναρπάζει,» είπε ο Ισπανός. «Ήθελα να κάνω το αυτοκίνητό μου αρκετά σκοτεινό, και με αυτό το χρώμα που βρήκα, νομίζω ότι πέτυχα ακριβώς αυτό που ήθελα. Δεν είναι ανοιχτό, καθώς μου αρέσουν τα σκούρα χρώματα, όμως όπως βλέπετε, το χρώμα αλλάζει αρκετά ανάλογα με τον τρόπο που πέφτει πάνω του το φως, δίνει έτσι μεγαλύτερη διάσταση στο αυτοκίνητο.»

Πράγματι, πρόκειται για ένα ματ ανθρακί χρώμα, το οποίο φτιάχτηκε αποκλειστικά για τον ίδιο, ενώ τα δισκόφρενα έχουν βαφεί στον κλασικό χρωματισμό 'Ferrari Red', κάνοντας την τέλεια αντίθεση με το γκρι. Στο εσωτερικό, ο Sainz πρόσθεσε λεπτομέρειες όπως την επιγραφή 'Smooth Operator' στα μαρσπιέ του αυτοκινήτου, αλλά και τον αριθμό '55' στα πατάκια.

Ως υπενθύμιση, η Ferrari 812 Competizione φέρει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 χωρητικότητας 6,5 L που αποδίδει 830 PS και 692 Nm ροπής. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης των 30 ίππων σε σχέση με την Superfast, η οποία αποτελεί τον πρόγονο τηςCompetizione, ενώ η ροπή είναι μειωμένη κατά 26 Nm. Αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα είναι η αναλογία βάρους - ισχύος, αφού έχει μειωθεί από τα 1,9, στα 1,79 κιλά ανά ίππο.

Δείτε τον Sainz να παραλαμβάνει το νέο του αυτοκίνητο: