Αυτή είναι η πιο ακριβή BMW στην Ινδία


Η επετειακή BMW M8 Competition είναι αυτή τη στιγμή το πιο ακριβό μοντέλο της βαυαρικής μάρκας στην τεράστια αγορά της Ινδίας.

  • 2/10/2022

Η BMW γιορτάζει 50 χρόνια του τμήματοςM, και κυκλοφορεί ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της σε όλον τον κόσμο.

Γιας την αγορά της Ινδίας, η εταιρεία ετοίμασε την M8 Competition 50 Jahre M Edition, που αποτελεί με διαφορά το πιο ακριβό μοντέλο της μάρκας στη χώρα, κοστολογούμενο περίπου στα 310.000 ευρώ με τις τωρινές ισοτιμίες.

Η εν λόγω έκδοση της M8 Competition διαφέρει από την κανονική εξωτερικά, καθώς πλέον διατίθεται με ειδικά χρώμα της BMW Individual, όπως είναι το  Daytona Beach Blue, το Dravit Grey και το Tanzanite Blue.

Αρκετό ανθρακόνημα, το λεγόμενο M Carbon, βρίσκει την θέση του στο εξωτερικό του επιβλητικού αυτοκινήτου, μαζί με τις κατάμαυρες ζάντες 20 ιντσών από κράμμα μετάλλων.

Στο εσωτερικό, θα δει κανείς αρκετό δέρμα σε όλες τις επιφάνειες, καθώς και ανθρακόνημα, καθώς και μία οθόνη 12,3 ιντσών για τα όργανα, μία ακόμα για το σύστημα infotainment, και ηχοσύστημα 16 ηχείων της Harman Kardon.

Σε επίπεδο επιδόσεων, η M8 Competition 50 Jahre M Edition δε διαφέρει από την κανονική. Διαθέτει τον ίδιο V8 κινητήρα, χωρητικότητας 4,4 λίτρων, με δύο turbo, που αποδίδει 625 PS και 750 Nm ροπής. 

Η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων M Steptronic, ενώ η κατανομή είναι προς τα πίσω χάρη στο σύστημα Μ xDrive.

Με αυτές τις τιμές, το αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h εντός 3,2 δευτερολέπτων, με τα φρένα M Carbon Ceramic να το σταματούν αποφασιστικά.