Αυτή είναι η πρώτη κλασική και ηλεκτροκίνητη Rolls-Royce


Στην παραγωγή της πρώτης κλασικής Rolls-Royce που θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας προχωρά η εξειδικευμένη στις μετασκευές ιστορικών οχημάτων Lunaz.

  • 2/10/2020

Κάποιοι θα χαρακτήριζαν ιεροσυλία την προσπάθεια της Lunaz να εμφυσήσει την ηλεκτροκίνητη φιλοσοφία της σε προτάσεις που έρχονται από το μακρινό παρελθόν. Σε μια κλασική Rolls-Royce, παραδείγματος χάριν, η οποία μετατράπηκε από τη βρετανική εταιρεία σε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση.   

Ειδικότερα, η Rolls-Royce Phantom V που βλέπετε στις οθόνες σας είναι η πρώτη από τις συνολικά 30 μοντέλα της βρετανικής φίρμας που θα μετασκευάσει η Lunaz, χαρίζοντάς τους μια δεύτερη, ηλεκτρική ζωή.

Κάθε μία από τις Rolls-Royce Phantom θα κοστίζει 500.000 βρετανικής λίρες ή αν προτιμάτε 551.000 ευρώ, ποσό που θα περιλαμβάνει και το κόστος μετατροπής του αυτοκινήτου σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Αντιστοίχως, οι ηλεκτροκίνητες Rolls-Royce Silver Cloud θα κοστίζουν 350.000 βρετανικές λίρες ή 386.000 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζει κανείς τους φόρους που προβλέπονται για την ταξινόμηση-κυκλοφορία τέτοιους είδους οχημάτων.

Σε ό,τι αφορά στις προδιαγραφές, η Rolls-Royce Phantom θα εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 120 kWh, οι οποίες θα εξασφαλίζουν αυτονομία περίπου 480 χιλιομέτρων.

Όλες οι εργασίες αποκατάστασης ή αναβάθμισης θα ακολουθούν τις εργοστασιακές προδιαγραφές, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μην προδίδει την τεχνική ιδιαιτερότητα των αυτοκινήτων.