Αυτή είναι η πρώτη μαύρη ματ Ferrari που βγήκε ποτέ από το Μαρανέλο (photos)


Μπορεί πλέον τα supercars με μαύρη ματ βαφή να ξεφυτρώνουν σαν... τα μανιτάρια, ωστόσο η συγκεκριμένη Ferrari Enzo είναι ξεχωριστή για μια σειρά από λόγους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RM SOTHEBY'S
  • 12/12/2022

Είναι γεγονός ότι τα μαύρα ματ αυτοκίνητα είναι στη μόδα τα τελευταία χρόνια και τα συναντάμε όλο και πιο συχνά όσο οι κατασκευαστές επεκτείνουν την γκάμα των διαθέσιμων χρωματισμών στα μοντέλα τους. Για το 2004 όμως, ένα όχημα σε ασυνήθιστο χρώμα ήταν εξαιρετικά σπάνιο και ιδιαίτερα όταν επρόκειτο για μία Ferrari

Η βασιλική οικογένεια του Μπρουνέι ζήτησε μία μοναδική Ferrari Enzo, και η Ferrari έπραξε αναλόγως. Η παντοδυναμία της οικογένειας ήταν αρκετή, ώστε η Enzo που παραδόθηκε στο παλάτι από την Ιταλία, να έχει χρωματισμό Nero Opaco (μαύρο ματ).

Μέχρι και σήμερα, αποτελεί τη μοναδική μαύρη ματ Ferrari Enzo που έχει εξέλθει ποτέ από το εργοστάσιο της Ferrari. Οι Ιταλοί σχεδίασαν και κατασκεύασαν τη συγκεκριμένη Enzo για ένα μέλος του οίκου Bolkiah, δηλαδή τη βασιλική οικογένεια του Μπρουνέι που σχετίζεται περισσότερο με τη θρυλική συλλογή αυτοκινήτων του Σουλτάνου.

Σύμφωνα με την αγγελία στον οίκο αγοραπωλησιών RM Sotheby's, το... βασιλικό αριστούργημα βγήκε στο σφυρί την προηγούμενη εβδομάδα και σίγουρα πολλοί συλλέκτες ετοίμασαν τις οικονομικές τους προτάσεις για να μπορέσουν να αποκτήσουν τη μοναδική Enzo.

Το όχημα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όμως εξαιτίας της ηλικίας του, χρειάστηκε να γίνουν κάποιες μικροεπισκευές, ενώ φέρει λίγα παραπάνω από 5.630 km στο οδόμετρό του. Η Carrozzeria Zanasi επιμελήθηκε των επισκευών, οι οποίες κόστισαν 115.000 ευρώ και περιελάμβαναν την αντικατάσταση των ραφών του εσωτερικού, όπως και του γυάλινου καλύμματος του κινητήρα, αλλά και ένα φρεσκάρισμα στην εντυπωσιακή ματ βαφή του.

Η 7η Δεκεμβρίου, ήταν η τελευταία μέρα της δημοπρασίας, και η Enzo άλλαξε ιδιοκτήτη χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ποσό με το οποίο έκλεισε το deal. Σίγουρα όμως μιλάμε για αρκετά μηδενικά αφού το κόστος της τελευταίας Ferrari Enzo που πωλήθηκε από τον συγκεκριμένο οίκο, ανήλθε στα 2,3 εκατ. ευρώ.