Aυτή είναι η Red Bull RB14 για το 2018


Έχοντας ίσως το καλύτερο δίδυμο οδηγών στο grid (Verstappen-Ricciardo) και "προίκα" την καλή περσινή σεζόν, η Red Bull αποκαλύπτει το μονοθέσιό της για την σεζόν του 2018.

 

  • 19/2/2018
Kαθώς σιγά-σιγά πλησιάζει ο καιρός για την έναρξη του πρωταθλήματος, όλες οι ομάδες αρχίζουν να δείχνουν τα μονοθέσιά τους στο κοινό. Και η Red Bull είναι η πρώτη, παρουσιάζοντας την ΡΒ14, με την οποία η ομάδα από την Αυστρία θέλει αν όχι το πρωτάθλημα, τουλάχιστον να πάρει όσες περισσότερες νίκες μπορεί με το σούπερ δίδυμο που έχει για οδηγούς (ίσως το καλύτερο team αυτή την στιγμή στην Formula 1).
 
H πιο χαρακτηριστική διαφοροποίηση σε σχέση με πέρσι είναι η ενσωμάτωση του προστατευτικού "Halo" εμπρός από τον οδηγό, με το μονοθέσιο να παραμένει αρκετά όμοιο με το περσινό (ιδίως στην εμπρός αεροτομή) με μικρές αλλαγές \μικρές αλλαγές σε διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα σε όλο το μήκος του αμαξώματος, οι οποίες θα πάρουν την τελική τους μορφή μετά τα δοκιμαστικά.
 
 
Το χρώμα που βλέπουμε στις εικόνες δεν είναι το τελικό, καθώς πρόκειται για μία ειδική έκδοση, με την οποία θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές στην Καταλονία. H παρουσία της Aston Martin γίνεται έντονα αισθητή καθώς καλύπτει όλο το πίσω φτερό, καθώς η βρετανική εταιρία έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της ως σπόνσορα στην προσπάθεια της  ομάδας για καλύτερα αποτελέσματα μέσα στο 2018.
 
 
Μέχρι τώρα η Red Bull εξαντλούσε τα χρονικά περιθώρια για την εξέλιξη του μονοθεσίου της, όμως φέτος αποφάσισε να ακολουθήσει την αντίθετη οδό, έτσι ώστε να έχει περισσότερο χρόνο για την εξέλιξη σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Και φέτος θα φορά έναν V6 κινητήρα της Renault, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει για τελευταία χρονιά, καθώς η Γαλλική εταιρία φεύγει από το πρωτάθλημα στο τέλος του 2018.