Αυτή είναι η τελική μορφή του 5θυρου Suzuki Jimny των Ιαπώνων φοιτητών (photos)


H πρόταση των σπουδαστών του ιαπωνικού εκπαιδευτικού ιδρύματος NATS παρουσιάστηκε στο σαλόνι του Τόκιο και αναμενόμενα τράβηξε σαν μαγνήτης τα βλέμματα.

  • 17/1/2022

Τις πρώτες μέρες του 2022 ενημερωθήκαμε μέσω ενός video για το project που ετοιμάζει μια φοιτητική ομάδα από την Ιαπωνία και αφορά μια δική τους πρόταση για την πεντάθυρη έκδοση του Suzuki Jimny. Όπως είχε γίνει γνωστό το δημιούργημά τους θα παρουσιαζόταν στο σαλόνι του Τόκιο που ολοκληρώθηκε εχθές και κατά συνέπεια έχουμε την τελική εικόνα της πρότασης η οποία είναι άκρως εντυπωσιακή.

Θυμίζουμε πως οι σπουδαστές του NATS (Nihon Automotive Technology School) είχαν χρησιμοποιήσει ως βάση ένα Suzuki Jimny του 2019 το οποίο έκοψαν στη μέση προκειμένου να προκύψει η 5θυρη έκδοση. Οι μπροστά πόρτες παρέμειναν οι εργοστασιακές ενώ οι πίσω σχεδιάστηκαν από το μηδέν. Παρατηρώντας τις φωτογραφίες βλέπουμε πως αν εξαιρεθούν το υπερβολικό ύψος, τα παραφουσκωμένα φτέρα και κάποια aftermarket αξεσουάρ, κάλλιστα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως πρόκειται για την επίσημη πρόταση της Suzuki.

Η φοιτητική ομάδα δεν παρουσίασε στοιχεία για τον κινητήρα ωστόσο γίνεται αντιληπτό πως το επιπλέον βάρος απαιτεί μια πιο ισχυρή πρόταση από αυτή του βενζινοκίνητου συνόλου του 1.5 L. με τα 101 PS και τα 130 Nm ροπής. Μόνο έτσι θα μπορεί το μοντέλο να εμφανίζεται ανταγωνιστικό σε εκτός δρόμου δοκιμασίες όπως είδαμε σε ένα πρόσφατο video με αντιπάλους το Lada Niva και το Dacia Duster.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν δεν εμφανίζεται πουθενά το εσωτερικό ωστόσο τα ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τοποθετήθηκαν δερμάτινα καθίσματα και ένα πιο εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων. Συμπερασματικά, η τελική εικόνα είναι θεαματική ενώ η Suzuki πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη κάποιες απ' τις προτάσεις των φοιτητών και να προσπαθήσει να τις ενσωματώσει στην επερχόμενη πεντάθυρη έκδοση του Jimny.

Πηγή: Instagram/nats_castomize_arita