Αυτή είναι ίσως η πιο ωραία off road μετατροπή της νέας Porsche 911


Η εταιρεία Delta4x4 ειδικεύεται στα τετρακίνητα και τις μετατροπές που προσδίδουν μεγαλύτερες δυνατότητες κίνησης πέρα από την άσφαλτο

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Delta4x4
  • 21/7/2020

H 911, το πλέον παραδοσιακό και σημαντικό μοντέλο της Porsche, μπορεί να μην έχει πάνω της κανένα στοιχεία που να παραπέμπει σε off road αλλά αυτό δεν έχει εμποδίσει καθόλου τη δημιουργία μιας τάσης που θέλει τις σύγχρονες 911 να μετατρέπονται με τέτοιον τρόπο ώστε να αποκτούν δυνατότητες κίνησης και πέρα από την άσφαλτο.

Τέτοιο είδους μετατροπές είναι η Ruf Rodeo ή Safari 911 της KMR, ενώ πρόσφατα προέκυψε και μια ακόμα, αυτής της Delta4x4 από τη Βαυαρία. Εδώ η αφορμή ήταν η παραγγελία ενός πελάτη για μια 911 που θα μπορούσε να πάει από τη Γερμανία μέχρι το Dakar χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο θέμα.

Πηγή έμπνευσης για την Delta 4x4 ήταν οι νίκες της Porsche τόσο στο Dakar όσο και στο ράλι Φαραώ τη δεκαετία του ’80, ενώ η βάση για τη μετατροπή είναι η Carrera 4S.

Η τελική μορφή του αυτοκινήτου φαίνεται από τα renderings που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και στα βασικά του στοιχεία περιλαμβάνονται οι πρόσθετοι προβολείς στο καπό, η ειδικά σχεδιασμένη σχάρα οροφής και κυρίως η απόσταση των 250 mm από το έδαφος που εξασφαλίζει την ευκολία διέλευσης και σε δύσκολα εδάφη.

Το όλο σχέδιο πάντως βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια εξέλιξής του, ενώ κατά πάσα πιθανότητα όταν θα παρουσιαστεί θα υπάρχει και μια αύξηση της απόδοσης του boxer.