Αυτή είναι μια από τις 24 συνολικά Lancia Hyena που υπάρχουν στον κόσμο


Όμορφη, δυνατή, γρήγορη και συλλεκτική. Αυτή είναι η ταυτότητα της Hyena που είναι μια από τις πλέον σπέσιαλ Lancia που μπορεί να αγοράσει κανείς.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/3/2020

H Lancia είναι μια πολύ σημαντική εταιρεία και κατά καιρούς έχουν κατασκευαστεί με τα σήματά ειδικά μοντέλα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ένα από αυτά είναι και η Hyena, η οποία βασίζεται σε έναν από τους διαχρονικούς θρύλους της μάρκας, την Delta Integrale.  

Αισθητικά όμως δεν έχει καμία σχέση μαζί της, καθώς πρόκειται για ένα δίθυρο κουπέ, φυσικά με γνήσιο ιταλικό στυλ, που έχει σχεδιαστεί από τη Zagato και κατασκευαζόταν στις εγκαταστάσεις της. Φυσικά στο χέρι από τους εξειδικευμένους τεχνίτες της ιταλικής καροσερίας, ενώ από το 1992 έως και το 1993 κατασκευάστηκαν συνολικά μόλις 24, γεγονός που της εξασφαλίζει μια μεγάλη συλλεκτική αξία.

Το αμάξωμα της Hyena είχε πολλά μέρη από αλουμίνιο, ενώ κάρμπον χρησιμοποιείται και σε πολλά σημεία στο εσωτερικό και μάλιστα πολλά χρόνια πριν οι αυτοκινητοβιομηχανίες το εντάξουν και ως απομίμηση, στον διάκοσμο των μοντέλων τους.

Η χρήση αλουμινίου/ ανθρακονήματος, πέρα από το ότι υποστηρίζει και τη σπανιότητα της Hyena μειώνει και το βάρος της, που είναι ολόκληρα 190 kg πιο μικρό σε σχέση με την Integrale. Αν σε αυτό προσθέσει κανείς και τα 250 ή και 300 PS που απέδιδε ο τετρακύλινδρος turbo των 2.000 cc καταλήγει πως το μικρό κουπέ δεν ήταν μόνο πολύ σικ αλλά και πολύ γρήγορο. Και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος η Lancia Hyena που θα δημοπρατηθεί από τους RM Sotheby’s να γίνει ανάρπαστη.