Αυτή η Alfa Romeo GTV δεν μοιάζει με καμία άλλη


Αμερικάνικος οίκος βελτιώσεων μεταμορφώνει την κομψή Alfa Romeo GTV6 της δεκαετίας του 80’ σε «άγριο θηρίο»… έτοιμο για σαφάρι

  • 18/3/2021

Μπορεί κάποιοι από εσάς να μην είχατε γεννηθεί το 1981, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε η Alfa Romeo GTV στο κοινό, όμως πολλοί που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 45 και άνω τη θυμούνται με νοσταλγία, αφού διέγραψε τη δική της ιστορία στο πάνθεον της αυτοκίνησης στα χρόνια που μεσολάβησαν, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων.

Πριν από μερικές μέρες, οι ιδρυτές της εταιρίας «Aether Apparel», που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και εμπορεύεται ρούχα για εξορμήσεις στο βουνό και την θάλασσα, εξοπλισμό για μοτοσικλετιστές και άλλα, πραγματοποίησαν το ευφάνταστο σχέδιό τους.

Τρέφοντας ιδιαίτερη αγάπη για τη φύση και την περιπέτεια και έχοντας βρει τους κατάλληλους ανθρώπους για αυτή τη δουλειά, πήραν ως βάση το ιστορικό ιταλικό κουπέ και δημιούργησαν ένα πραγματικό όχημα παντός εδάφους… ικανό για το ράλι σαφάρι. Δημοσιεύοντας λοιπόν τις πρώτες φωτογραφίες, αμέσως θελήσαμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.  

Το πρώτο πράγμα που αλλάχθηκε στο αυτοκίνητο, όπως είναι εξάλλου φανερό και από τις φωτογραφίες, είναι η ανάρτηση που αντικαταστάθηκε με νέα, ρυθμιζόμενη και φυσικά ενισχυμένη και στους δύο άξονες, που προσέδωσε και το αναγκαίο αυξημένο ύψος κατά 6,5 ίντσες από το έδαφος.

Ειδικές ποδιές κάτω από το αμάξωμα, διαφορετικοί προφυλακτήρες, κάλυμμα για την προστασία της εξάτμισης, σχάρα οροφής με έξτρα ρεζέρβες και δοχείο καυσίμου συν τους πρόσθετους προβολείς ομίχλης, συμπληρώνουν την μεταμόρφωση της περιπετειώδους πια Alfa GTV6.

Στο εσωτερικό, αν εξαιρέσει κανείς το roll cage, τα περισσότερα έχουν παραμείνει στην εργοστασιακή τους μορφή. Όπως και ο 6κύλινδρος διάταξης V κινητήρας των 2,5 λίτρων (injection) με τους 160 ίππους, που οι Αμερικάνοι εμπνευστές έκριναν πως είναι επαρκής στην κάλυψη μεγάλων αποστάσεων στην άσφαλτο, αλλά και σε κακοτράχαλο τερέν.

Για τις επιδόσεις της «Aether Alpine Alfa» στην εκτός δρόμου χρήση και συγκεκριμένα στην έρημο, στο βουνό ή το χιόνι, μπορεί να μην είμαστε και τόσο σίγουροι, αισθητικά όμως, αναμφίβολα θα μαγνητίζει τα βλέμματα από όπου και αν περάσει.