Αυτή η Alfa Romeo κέρδισε το φετινό βραβείο του Pebble Beach Concours d’ Elegance


Το παρελθόν της Alfa Romeo δεν είναι μόνο ένδοξο. Είναι και πανέμορφο αν κρίνουμε από τη βραβευμένη 8C 2900B Touring Berlinetta.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/8/2018

Το ότι η Alfa Romeo κατασκεύαζε πάντα ιδιαίτερα και όμορφα αυτοκίνητο είναι αδιαμφισβήτητο. Αυτοκίνητα όπως π.χ. την εκπληκτική Alfa Romeo 8C 2900Β Touring Berlinetta του 1937, η οποία κατέκτησε το πολυπόθητο βραβείο του φετινού Pebble Beach Concours d’ Elegance. Μάλιστα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο ανήκε στο ζεύγος David και Ginny Sydorick από το Beverly Hills είχε κερδίσει και πριν από 17 χρόνια, το 2001, το διάκριση του πιο όμορφου κλειστού μοντέλου.

Προκειμένου να κερδίσει το βραβείο η 8C, που στις μέρες της ήταν το πιο τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο του κόσμου, υποβλήθηκε σε εκτεταμένη αναπαλαίωση. H πανέμορφη Alfa Romeo θεωρείται ότι πιο κομψό έχει παρουσιάσει στην ιστορία της η Carrozzeria Touring, ενώ ταυτόχρονα είναι και εξαιρετικά σπάνια, μιας και έχουν κατασκευαστεί μόλις 5. Γεγονός φυσικά που εκτοξεύει την αξία της στην αγορά των κλασικών μοντέλων.

Ο κινητήρας της είναι ένα οκτακύλινδρος σε σειρά, διάταξη που πριν από 80 χρόνια ήταν συνηθισμένη ειδικά στα μοντέλα πολυτελείας και σήμερα ξεχασμένη. Η χωρητικότητά του, όπως λέει και η επωνυμία του συγκεκριμένου μοντέλου, είναι 2.900 cc. Αξιοσημείωτο είναι πως είχε και μηχανικό υπερσυμπιεστή (compressor ή supercharger).