Αυτή η Aston Martin μοιάζει βγαλμένη από ταινία του James Bond


Τι θα λέγατε για μία αλεξίσφαιρη Aston Martin Vantage με χερούλια στις πόρτες που μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτροσόκ;

  • 1/4/2022

H Aston Martin έχει συνδεθεί με το κινηματογραφικό franchise του James Bond, αλλά καμία δημιουργία του Gaydon δεν έχει μοιάσει τόσο πολύ σε αυτοκίνητο κατασκόπου όσο η εν λόγω Vantage.

Αποτελεί μία θωρακισμένη έκδοση του γνωστού μοντέλου της εταιρείας, που φέρει μάλιστα θωράκιση επιπέδου AddArmor B4, κάτι που σημαίνει πως διαθέτει ενισχυμένες, πυρίμαχες πόρτες, αλεξίσφαιρο γυαλί, οροφή ικανή να αντέξει έκρηξη και προστασία στο ντεπόζιτο, με την ανάρτηση να έχει τροποποιηθεί αντίστοιχα για να αντέξει το επιπλέον βάρος.

Το πιο... εξωφρενικό από όλα είναι το σύστημα ηλεκτροσόκ στα χερούλια των πορτών, που ενεργοποείται με το πάτημα ενός κουμπιού από την καμπίνα, κάνοντας ακόμα και τους πιο επίμονους να παίρνουν το μάθημά τους.

Το πακέτο προσφέρεται από την εταιρεία AddArmor, ονομάζεται 'Anti-Intrusion Protection Package' (πακέτο προστασίας από εισβολές) και κοστίζει περί τα 30.000 ευρώ, μαζί με το κόστος του οχήματος που θέλει ο πελάτης να εξοπλίσει με αυτά τα συστήματα.

Παρά τα εξτρά αυτού του ιδιαίτερο εξοπλισμού, η εκτεταμένη χρήση Kevlar κρατά το επιπλέον βάρος μόλις στα 204 κιλά.

Αρκετό βάρος προσθέτει η οροφή, η νέα εξάτμιση κι η ανάρτηση, αλλά σύμφωνα με την AddArmor αυτό το γεγονός δεν επηρεάζει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Θυμίζουμε πως στην «καρδιά» της Vantage βρίσκεται ένας V8, 4λιτρο, με δύο turbo κινητήρας της AMG, με απόδοση 503 ίππων και 685 Nm ροπής.