Αυτή η Bentley Bentayga πάει για ρεκόρ!


Το VW Group έχει βάλει ως στόχο την προβολή στην περίφημη ανάβαση του Pikes Peak μέσα από την κατάρριψη διαφορετικών ρεκόρ.

  • 19/6/2018

Η Volkswagen έχει ως στόχο με το σούπερ αγωνιστικό I.D. R να σπάσει το ρεκόρ ανάβασης στα ηλεκτροκίνητα όταν η Bentley θα επιδιώξει με την Bentayga να στεφθεί ο κατασκευαστής με το ταχύτερο SUV που έχει ανέβει ποτέ στο Pikes Peak. H Bentayga που θα κυνηγήσει το ρεκόρ θα οδηγηθεί από τον Rhys Millen που θα έχει στην διάθεσή του πάνω από 600 PS που αποδίδει ο κινητήρας διάταξης W12.

O Millen γνωρίζει το Pikes Peak πολύ καλά αφού το έχει κατακτήσει το 2012 και το 2015. Για την Bentayga είναι πεπεισμένος πως αυτό το ρεκόρ μπορεί να γίνει αφού έχουν αφαιρεθεί πολλά περιττά στοιχεία από τον εξοπλισμό ώστε να εξοικονομηθούν πάνω από 300 kg.

Πέρα από τις αεροδυναμικές βελτιώσεις, την αερανάρτηση, το προαιρετικό πακέτο Bentley Styling Specification (με πολύ κάρμπον και σπόιλερ) και την ενεργητική αντιστρεπτική στον πίσω άξονα, έχουν προστεθεί όλα τα απαραίτητα, όπως είναι το roll-cage, τα bucket καθίσματα, το σύστημα πυρόσβεσης κ.α.