Αυτή η BMW 7 Series έκανε 1.651 km με ένα ντεπόζιτο diesel (video)


Ο Youtuber Joe Achilles αποδεικνύει ότι το diesel δεν... πεθαίνει και με ένα γέμισμα οδηγεί την BMW 7 Series για 1.651 km!   

  • 4/7/2022

Τα αυτοκίνητα που έχουν ως καύσιμο το diesel φαίνεται να βρίσκονται πλέον σε μειωμένη ζήτηση, μετά και το σκάνδαλο της Volkswagen σχετικά με τη διαφορά μεταξύ δηλωθέντων και πραγματικών εκπομπών οξειδίων του αζώτου, που ξέσπασε το 2015. Παρόλα αυτά, κυκλοφορεί ένας σημαντικός αριθμός πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη.

Το ερώτημα που παραμένει, σχετικά με την απόδοση των ντιζελοκίνητων, απαντήθηκε από τον Jon Achilles, Youtuber και υποστηρικτή της BMW, ο οποίος κατάφερε να διανύσει πάνω από 1.650 km με μία BMW Σειράς 7 730d, ξεκινώντας από το Λονδίνο και καταλήγοντας στη Μαδρίτη, χωρίς να χρειαστεί να κάνει ανεφοδιασμό!

Η BMW Σειράς 7 730d εντέκατης γενιάς που χρησιμοποιήθηκε στο πείραμα του Achilles, φέρει έναν κινητήρα των 3.0 lt, που αποδίδει 261 PS και 620 Nm ροπής. Διαθέτει έναν αυτόματο μετατροπέα ροπής 8 σχέσεων από την ZF, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.  

Η επιλογή οικονομικής οδήγησης της Σειράς 7 επέτρεψε στον Jon Achilles να διανύσει πάνω από 1.650 km με μόνο ένα ντεπόζιτο, οδηγώντας για 22.5 ώρες, με 154 km καυσίμου να απομένουν.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video...