Αυτή η BMW M2 είναι τόσο ξεχωριστή όσο καμία άλλη!


Έχετε ακούσει για το Jagermeister με σήμα το ελάφι; Ένα γνωστό και δημοφιλές λικέρ στην Γερμανία που σου… ανεβάζει την διάθεση μονομιάς;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/12/2020

Ε, από αυτό ίσως και να εμπνεύστηκε ένας ιδιώτης από την Γερμανία που συνεργάστηκε με το σχεδιαστικό τμήμα της BMW για μια πολύ διαφορετική εκδοχή της M2 CSL με την ιδιαίτερη ονομασία… Turbomeister Edition. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη μετατροπή που προέκυψε σε συνεργασία και με την Topaz, η οποία ευθύνεται για την πορτοκαλί βαφή που μας θυμίζει την θρυλική 2002 και την κάρμπον οροφή να έχει αναλάβει η Alpha-N.

Όπως μπορείτε να δείτε το καπό και κάποια άλλα μέρη του αμαξώματος είναι σε μαύρο ενώ υπάρχουν και τα σχετικά αυτοκόλλητα με την χαρακτηριστική γραμματοσειρά να μας παραπέμπει στο βαυαρικό πρότυπο. Στο πίσω μέρος υπάρχουν διπλές απολήξεις της Akrapovic, οι τροχοί της BBS είναι 19’’  και τα σπόιλερ της AC Schnitzer. Μάλιστα αρκετά στοιχεία προέρχονται και από την 2002 Hommage Concept.

Σχετικά με το σασί υπάρχει κιτ ανάρτησης της AST, ενώ τα ενισχυμένα φρένα της Nashin είναι μπροστά εξαπίστονα. Μαζί με κάποιες άλλες βελτιώσεις το απόβαρο έχει μειωθεί κατά 110 κιλά, ενώ υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις και φυσικά αεροδυναμικές προσθήκες για ομορφιά και απόδοση. Όσο για το εσωτερικό υπάρχουν όλα τα M καλούδια με μπόλικη αλκαντάρα, κάρμπον, νέα paddles και πεντάλ.

Μαζί με όλες αυτές τις αλλαγές ο twin-turbo τρίλιτρος εξακύλινδρος της M2 CSL Turbomeister αποδίδει 520 PS και 660 Nm, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της ισχύος κατά 110 PS και της ροπής κατά 110 Nm. Κάπως έτσι οι επιδόσεις στην έκδοση με το επτάρι DCT για το «0-100» διαρκούν ελάχιστα πάνω από τα 4 sec με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 280 km/h με το προαιρετικό πακέτο M Driver.