Αυτή η BMW M4 DTM Champion Edition της Manhart έχει χρώματα αγωνιστικού! (photos)


Με τα χρώματα της Marlboro να δεσπόζουν, η Manhart κάνει την ήδη ιδιαίτερη BMW M4 DTM Champion Edition ακόμα πιο ξεχωριστή.

  • ΦΩΤΟ: Manhart
  • 19/3/2023

Το 2016, η BMW είχε βγάλει μία ειδική έκδοση της M4, ονόματι M4 DTM Champion Edition, προς τιμήν του τίτλου του Marco Wittmann στο εν λόγω πρωτάθλημα. Κυκλοφόρησε σε μόλις 200 αντίτυπα, με ένα εξ αυτών να φτάνει στα χέρια της Manhart, χάρη στον ιδιοκτήτη του που ήθελε να κάνει το κάτι παραπάνω με το αυτοκίνητό του.

Έτσι προέκυψε η Manhart MH4 Marlboro, μία βελτιωμένη έκδοση της M4 DTM Champion Edition, με τα χρώματα της γνωστής μάρκας τσιγάρων και το Alpine White να δεσπόζουν στο εξωτερικό του.

Αν και η M4 DTM Champion Edition έβγαινε από το εργοστάσιο με… μπόλικο ανθρακόνημα, η Manhart το πήγε ένα βήμα παραπέρα, με νέο εμπρός splitter, καπό από ανθρακόνημα, μεγαλύτερο διαχύτη με φως σε στιλ μονοθέσιου F1, εξάτμιση τετραπλής απόληξης και ένα μικρό χείλος στο πίσω μέρος, κάτω από την τεράστια αεροτομή.

Φέρει, επίσης, ζάντες Manhart Concave One 20 ιντσών, με ελαστικά Michelin με διαστάσεις 255/35 ZR20 εμπρός και 295/30 ZR20 πίσω, ενώ το ενδιαφέρον είναι πως ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος δεν πείραξε στο ελάχιστο τις αναρτήσεις του οχήματος.

Ασφαλώς, οι μεγάλες αλλαγές ήρθαν στο κινητήριο σύνολο. Ο εν σειρά 6κύλινδρος, 3λιτρος κινητήρα με τα δύο turbo δέχτηκε δύο νέα turbo, νέο ψυγείο από την CSF, εισαγωγή αέρα της ARMAspeed, νέα χαρτογράφηση στον εγκέφαλο και σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι, για να φτάσει τα 708 PS και τα 980 Nm ροπής – επιδόσεις αυξημένες κατά 208 PS και 380 Nm, αντίστοιχα.

Τέλος, το εσωτερικό έχει διατηρηθεί στην αρχική του κατάσταση, με αγωνιστικά καθίσματα Recaro μπροστά, κλωβό ασφαλείας, ένα μείγμα δέρματος και Alcantara και μικρές πινελιές από ανθρακόνημα.