Αυτή η Chevrolet Camaro έρχεται από το παρελθόν με δύναμη από το παρόν


Σύγχρονος κινητήρας σε παλιότερο αυτοκίνητο; Αυτό το restomod της Chevrolet Camaro του '69 παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

  • ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 25/9/2022

Η εν λόγω αγγελία στο δημοφιλές site Bring A Trailer έχει το ενδιαφέρον της.

Πρόκειται για ένα restomod της Chevrolet Camaro του 1969, με «καρδιά» σαφώς πιο σύγχρονη από αυτή που είχε το μοντέλο όταν κυκλοφόρησε πριν 53 χρόνια.

Σύμφωνα τον πωλητή, κάτω από το καπό της Camaro βρίσκεται ένας LSX κινητήρα, 6,2 λίτρων, V8 με απόδοση 710 PS, χάρη και στο διπλό turbo και το air-to-air intercooler που διαθέτει.

Η δύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων της Tremec, ενώ για την βέλτιση πέδηση έχουν τοποθετηθεί φρένα της Wilwood με δαγκάνες έξι πιστονιών στους εμπρός τροχούς.

Ασφαλώς, το κράτημα έχει μεγάλη σημασία για ένα τόσο ισχυρό αυτοκίνητο, και για αυτό έχουν τοποθετηθεί αναρτήσεις της Ridetech και ελαστικά Michelin Pilot Super Sport.

Αυτό που έμεινε σε μορφή κοντά στην εργοστασιακή είναι το αμάξωμα, με μικρές αλλαγές, όπως είναι το καπό από ανθρακόνημα, τα φώτα LED εμπρός και πίσω, καθώς και τα νέα spoiler εμπρός και πίσω.

Στο εσωτερικό, βέβαια, οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη stock έκδοση του αυτοκινήτου είναι σημαντικές. Τα καθίσματα, οι πόρτες και μεγάλο μέρος του πατώματος και του ταμπό καλύπτονται από κόκκινο δέρμα, με το μαύρο να δεσπόζει στο τιμόνι και στο πάνω μέρος της κονσόλας και των οργάνων.

Μαζί με τις αισθητικές αλλαγές, έγιναν κι ορισμένες τεχνικής φύσεως, καθώς εγκαταστάθηκε κλιματισμός, καθώς και ηχοσύστημα της Alpine, με υποστήριξη για Apple CarPlay.

Θα έχει ενδιαφέρον να δει κανείς έναντι ποιου ποσού θα πωληθεί το εν λόγω όχημα.

Πηγή