Αυτή η δαιμονισμένη McLaren 765 LT έχει 855 άλογα!


Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω από μια 765 LT δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στην γερμανική εταιρία βελτιώσεων Novitec.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/2/2021

Στην εργοστασιακή της εκδοχή η McLaren 765 LT αποδίδει όσα λέει και η ονομασία της. Συγκεκριμένα, ο bi- turbo V8 των 4,0 lt φτάνει τους 765 PS και τα 800 Nm και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Ωστόσο, η Novitec έκανε πάλι τα μαγικά της και αύξησε τα άλογα σε 855 και την ροπή στα 890 Nm στις 6.300 rpm.

Η αναβάθμιση αφορά στο πακέτο Performance Stage 2 και περιλαμβάνει μία μονάδα ελέγχου Novitec N-Tronic που προσαρμόζεται στην ECU του κινητήρα επεμβαίνοντας στην διαχείριση της ανάφλεξης και του ψεκασμού. Φυσικά αλλάζει όλη η χαρτογράφηση του μοτέρ καθώς και η πίεση υπερπλήρωσης από την οποία προέρχεται και η αύξηση της απόδοσης.

Στο πακέτο περιλαμβάνονται και άλλα καλούδια όπως η ειδικά θερμομονωμένη εξαγωγή από την Inconel και οι κεραμικής επίστρωσης αυλοί του συστήματος υπερτροφοδότησης. Η Novitec λέει πως η εξάτμιση της Inconel είναι ελαφρύτερη από την στάνταρ τιτανίου και μπορεί να βαφτεί χρυσή και στα δύο ζεύγη της.

Οπτικά ξεχωρίζουν οι σφυρήλατες ζάντες της Vossen με διάμετρο 20 ίντσες μπροστά και 21 πίσω, ενώ υπάρχουν 72 διαφορετικά χρώματα για το αμάξωμα. Η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 20 mm, ενώ υπάρχει επιλογή από διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα που κάνουν ακόμη πιο εμφατική την εμφάνιση του αμαξώματος.

Η Novitec λέει πως το πακέτο της προσφέρει και ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις με το σπριντ των 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 2,5 sec (ταχύτερο κατά 0,3 sec), των 0-200 km/h σε 6,5 sec (βελτίωση κατά 0,5) με την τελική να φτάνει τα 330 km/h (από 300).

Υπενθυμίζεται πως τα μοντέλα της McLaren με τον κωδικό LT (όπου LT σημαίνει Long Tail, δηλαδή επιμηκυμένο πίσω μέρος για χάρη της αεροδυναμικής), είναι ιδιαίτερα. Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα η 765LT είναι χαρισματική.