Αυτή η εκθαμβωτική Porsche 918 ψάχνει νέο ιδιοκτήτη!


Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να πωλείται ένα μέλος της «Αγίας Τριάδας» των υπεραυτοκίνητων! Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μία τόσο εντυπωσιακή Porsche 918 Spyder με λιγότερα από 1.000 μίλια στο οδόμετρο.

  • 23/12/2021

Μία φορά σε κάθε δεκαετία περίπου, οι τρεις θρυλικές εταιρείες κατασκευής υπεραυτοκινήτων McLaren, Ferrari  και Porsche  λανσάρουν κάποια εξαιρετικά περιορισμένα και εκκωφαντικά γρήγορα υπεραυτοκίνητα. Η πρώτη φορά που δόθηκε το προσωνύμιο «αγία τριάδα» ήταν στη δεκαετία του 1990 με την κυκλοφορία των McLaren F1, Ferrari F40 και Porsche 959.

Αργότερα, ήρθε η τριάδα των αρχών της δεκαετίας του 2010. Η McLaren P1, η Ferrari LaFerrari και η Porsche 918 Spyder. Ένα από αυτά τα μέλη της λεγόμενης «Αγίας Τριάδας» από τη δεκαετία του 2010 είναι αυτή η Porsche 918 Spyder, που διατίθεται προς πώληση μέσω της ιστοσελίδας δημοπρασιών κλασσικών αυτοκινήτων Collecting Cars.

Η εικονιζόμενη Porsche 918 Spyder   πέρα από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι είναι εντυπωσιακά όμορφη, είναι και ελάχιστα χρησιμοποιημένη. Έχει διανύσει μόνο 966 μίλια (1.554 χιλιόμετρα) κατά τη διάρκεια των επτά ετών από την στιγμή που βγήκε από το εργοστάσιο και είχε τέσσερις ιδιοκτήτες. Μάλιστα, σύμφωνα με την αναφορά που τη συνοδεύει, από τους τέσσερις ιδιοκτήτες, μόνο οι δύο την έχουν οδηγήσει στην πραγματικότητα! Κατά συνέπεια, δεν έχει καμία ζημιά και η κατάστασή του είναι σαν καινούργια. Το μόνο μέρος της 918 Spyder που παρουσιάζει οποιοδήποτε είδος φθοράς είναι το κάθισμα του οδηγού, το οποίο έχει ελαφρά "τσαλακώματα στο κάτω εξωτερικό στήριγμα", όπως αναφέρεται.

Δεν είναι μόνο σαν καινούργιο, αλλά και όμορφα σχεδιασμένο. Αυτή η Porsche 918 είναι βαμμένη σε έναν εμβληματικό χρωματικό συνδυασμό: Platinum Silver Metallic με δερμάτινο εσωτερικό σε μαύρο Onyx Black και Acid Green επένδυση. Το χρώμα Acid Green εμφανίζεται και στα μπροστινά φρένα με τις εξαπίστονες δαγκάνες, όπως και στα πίσω φρένα με τις τετραπίστονες, αλλά και στην επιγραφή "e hybrid" στα μπροστινά φτερά και το σήμα "918 Spyder" στο πίσω μέρος. Έρχεται επίσης εξοπλισμένο με τροχούς 918 Spyder 20 και 21 ιντσών εμπρός-πίσω με κεντρικό μπουλόνι.

Η 918 Spyder δεν είναι τυχαία όσον αφορά τις επιδόσεις. Η Porsche ανακοινώνει χρόνο της τάξης των 2,6 δευτερολέπτων για το 0-100 χλμ./ώρα, αλλά ορισμένες δοκιμές έχουν δείξει μέχρι και 2,2 δευτερόλεπτα! Η τελική της 918 Spyder αγγίζει τα 345 χλμ./ώρα. Χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό V8 4,6 λίτρων, υποβοηθούμενο από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν για κάθε άξονα, ενώ αποδίδει 887 ίππους και 1.280 Nm ροπής. Η ισχύς της 918 Spyder περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.