Αυτή η Ferrari 308… έχει άρωμα Maggiore!


Κάθε παλιά Ferrari έχει ένα άρωμα που δεν ξεθυμαίνει όσα χρόνια και αν περάσουν. Ακόμη και στα λιγότερα πετυχημένα μοντέλα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MAGGIORE (via Carscoops)
  • 5/11/2020

Η Ferrari 308 είχε παραχθεί την περίοδο 1975-1985 ως ο διάδοχος της Dino και ο προκάτοχος της 328. Ήταν κεντρομήχανη και πισωκίνητη με V8 χωρητικότητας 2,9 lt με ισχύ στα 255 άλογα και πεντάρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

H συγκεκριμένη 308 by Maggiore αποτελεί μια εξαίρεση αφού έχει ανακατασκευαστεί με πολλές αλλαγές τόσο στον αισθητικό τομέα όσο και στα μηχανικά της μέρη. Έτσι, το αμάξωμα είναι εντελώς νέο από ανθρακονήματα, ενώ τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί κατά 50 mm μπροστά και 100 mm πίσω, σύμφωνα με το Carscoops.

Οι τροχοί έχουν διάμετρο 17 ίντσες και ίσως να είναι από τα λίγα εξαρτήματα που δεν έχει μπει χέρι. Και αυτό επειδή ακόμη και οι pop-up προβολείς που ήτα σήμα αναγνωρισιμότητας εκείνη την εποχή έχουν αντικατασταθεί από LED. To ίδιο ισχύει και για τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Το καπό έχει αντικατασταθεί και είναι από πλεξιγκλάς και όπως σωστά θα υποθέσατε και ο V8 έχει ανακατασκευαστεί από τους ειδικούς της Italtechnica. Έτσι, ο κυβισμός ανέβηκε από τα 2,9 στα 3,1 lt με την ισχύ να φτάνει τα 300 άλογα στις 7.000 rpm. Νέα είναι και τα φρένα με Brembo τετραπίστονα μπροστά, ενώ τα αμορτισέρ είναι της Koni.