Αυτή η ιδιαίτερη Mustang της McLaren βγαίνει στο «σφυρί» (photos)


Αυτή η υπερσπάνια Ford Mustang της McLaren ξεχωρίζει για διάφορους λόγους και τίθεται σε δημοπρασία.

  • ΦΩΤΟ: MECUM
  • 25/4/2023

Η FordMustang δεν είναι σπάνια ως μοντέλο από μόνη της, αλλά όταν πρόκειται για την πρωτότυπη McLaren Mustang, τότε αλλάζει το πράγμα.

Το 1980, οι δύο εταιρείες κατασκεύασαν 10 πρωτότυπα μίας Mustang με βελτιώσεις σε σχέση με τη βασική έκδοση της τότε γενιάς, με ένα παράδειγμα να τίθεται σε δημοπρασία από τη Mecum τον Μάιο.

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από το πορτοκαλί χρώμα (επισήμως Bittersweet Orange) που δείχνει τη συνεργασία της Ford με τη McLaren, μαζί με το αυτοκόλλητο που γράφει 'McLaren Mustang' στο κάτω μέρος των θυρών, πάνω στο γκρι κομμάτι του αμαξώματος.

Στις αναβαθμίσεις συγκαταλέγονται τα νέα φτερά πάνω από τους τροχούς που φέρουν ζάντες της BBS, καθώς και το καπό από υαλοβάμβακα.

Οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται στο εσωτερικό, με την τοποθέτηση αγωνιστικών καθισμάτων της Recaro, και τιμόνι της Racemark, ενώ έχει εγκατασταθεί και κλωβός ασφαλείας, όργανα από την Stewart Warner και μία ειδικήπλακέτα με το γράμμα P, που υποδηλώνει πως είναι πρωτότυπο μοντέλο.

Στον κινητήρα, η McLaren έκανε σημαντική δουλειά για να δώσει ζωή στον αναιμικό κινητήρα των 2,3L της Mustang του '80. Έτσι με τις αναβαθμίσεις της, η ισχύς φτάνει τα 177 PS (από τα 134 PS), χωρίς να αλλάξει ριζικά το μοτέρ.

Και φαίνεται πως το αυτοκίνητο δεν οδηγήθηκε ιδιαίτερα, καθώς στο οδόμετρο αναφέρει πως έχει καταγράψει 895 χιλιόμετρα.

Με δεδομένη την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και τη σπανιότητα του, αυτό το ιδιαίτερο υβρίδιο αναμένεται να πωληθεί για περίπου 90.000 ευρώ.