Αυτή η Jaguar E-Type δεν είναι μόνο άριστα αναπαλαιωμένη, είναι και «φτιαγμένη»


Η WM Sport GT ίσως είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή, τόσο οπτικά όσο και δυναμικά, της κλασική Jaguar E-Type.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/3/2020

Τα κλασικά μοντέλα είναι πάντα διαχρονικά, καθώς ασκούν μια έντονη γοητεία, ακόμα και σε όσους δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για αυτά. Φυσικά αυτό έχει και εμπορικό αντίκτυπο. Έτσι οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν καινούργια «παλιά» τους μοντέλα χρησιμοποιώντας γνήσια εξαρτήματα και τις τότε μεθόδους παραγωγής. Παράλληλα υπάρχουν και εταιρείες που όχι μόνο αναπαλαιώνουν κλασικά μοντέλα αλλά τα εξοπλίζουν και με σύγχρονη τεχνολογία.

Εταιρείες όπως η Βρετανική Woodham Mortimer, που δημιουργεί το WM Sport GT, με το WM να είναι τα αρχικά της. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση της πιο κλασικής Jaguar που υπάρχει, της E-Type, η οποία ξεχωρίζει καταρχήν από το πιο φαρδύ αμάξωμά της που την κάνει ακόμα πιο δυναμική. Ταυτόχρονα η Woodham Mortimer έχει αναβαθμίσει και το εσωτερικό με τα ειδικά σχεδιασμένη καθίσματα που καλύπτεται από άκρη σε άκρη με δέρμα και αλκαντάρα. Καινούργια είναι και το τιμόνι αλλά και τα πεντάλ.

Η πιο σημαντική αλλαγή εντοπίζεται όμως κάτω από το μακρύ καπό, καθώς ο κλασικός εξακύλινδρος σε σειρά έχει αντικατασταθεί από έναν αγωνιστικού τύπου κινητήρα 4,7 lt ο οποίος αποδίδει περί τα 400 PS. Και συνδυάζεται με ένα κιβώτιο πέντε σχέσεων που έχει εξελίξει η ίδια η Woodham Mortimer καθώς και με ένα πίσω μπλοκέ διαφορική της Powerloc. Όπως περιμένει κανείς ο WM Sport GT δεν είναι φτηνό, καθώς κοστίζει από 330 έως 350 χιλιάδες λίρες Αγγλίας.