Αυτή η Jaguar μπορεί να «πιάσει» μέχρι και 6,2 εκατομμύρια ευρώ


Με πρώτο ιδιοκτήτη τον Bernie Ecclestrone, παρουσία σε πολλούς αγώνες και σε καλή κατάσταση η συγκεκριμένη D-Type δεν θα μπορούσε να είναι πιο φτηνή.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/1/2021

H D-Type είναι ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα της Jaguar, σχεδιάστηκε ειδικά για τη συμμετοχή της στις 24 Ώρες του Le Mans, ενώ κατασκευαζόταν από το 1954 έως και το 1957. Η Jaguar δεν έφτιαξε πολλές. Μόλις 18 για την εργοστασιακή της ομάδα, 53 για πελάτες και 16 XKSS με εξοπλισμό ώστε να μπορούν να κινηθούν σε δημόσιους δρόμους, ενώ 9 που βρίσκονταν σε διάφορα στάδια καταστράφηκαν σε μια πυρκαγιά του εργοστασίου.

Η D-Type των φωτογραφιών μας είναι αυτή με τον αριθμό πλαισίου XKD 518, είναι μοντέλο του 1955 και ξεχώριζε λόγω του κόκκινου χρώματός της. Κόκκινο είναι και το εσωτερικό της, ενώ λέγεται πως συνολικά είχαν κατασκευαστεί μόλις 2 ή 2 με τα ίδια χρώματα.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης της δεν ήταν άλλος από τον Bernie Ecclestone, ο οποίος την πούλησε έναντι 3.500 λιρών στον Peter Blond και κάπου εκεί ξεκίνησε η αγωνιστική της καριέρα, με μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στο Snetterton, τον Ιούνιο του 1956. Οι αγώνες γίνονταν όλο και περισσότεροι, όπως και οι ιδιοκτήτες της από τη δεκαετία του ’60 έως το 1974 όταν και αγοράστηκε από τον μάνατζερ των Led Zeppelin Peter Grant.

Σύμφωνα με την RM Sotheby’s που έχει αναλάβει την πώληση μέσω δημοπρασίας, κάποια στιγμή το χρώμα της είχε αλλάξει σε British Racing Green αλλά επέστρεψε στο κόκκινο, ενώ στην πορεία το μικρό παρμπρίζ της αντικαταστάθηκε από ένα κανονικό και προστέθηκε και το χαρακτηριστικό πτερύγιο πίσω από το προσκέφαλο. Η τιμή της αναμένεται να κυμανθεί από 4,77 έως 6,2 εκατομμύρια ευρώ.