Αυτή η ξεχασμένη Chevrolet Impala βγαίνει στο «σφυρί» για... 1.000 δολάρια (photos)


Ο ιδιοκτήτης μιας Chevy Impala του 1960 τη βγάζει στο Craigslist και ζητά μόλις 1.000 ευρώ!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CRAIGSLIST
  • 7/5/2023

Τα barn finds συχνά δεν περιορίζονται αποκλειστικά σε αχυρώνες και αποθήκες. Πολλά «διαμάντια» της αυτοκίνησης βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε δάση και ζούγκλες, και το παρακάτω είναι ένα από αυτά.

Πρόκειται για μία Chevy Impala του 1960 η οποία βρέθηκε σε ένα δάσος, οπότε είναι ασφαλές να υποθέσει κανείς ότι το όχημα δεν έχει κουνηθεί από τη θέση του εδώ και αρκετά χρόνια. Η φύση φαίνεται να έχει κάνει τα «μαγικά» της, κι έτσι είναι λογικό η Impala να έχει μαζέψει αρκετή σκουριά, ειδικά στα πλαϊνά μέρη.

Ο τρέχων ιδιοκτήτης δεν έχει αποκαλύψει πολλές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των πάνελ του αμαξώματος, αλλά οι ελπίδες δεν είναι με το μέρος του μελλοντικού αγοραστή. Μερικά «μπαλώματα» θα είναι σίγουρα απαραίτητα. Παρόλο που η συγκεκριμένη Impala έχει αφεθεί στο έλεος της φύσης, η αγγελία αναφέρει ότι το κλασικό sedan είναι ολοκληρωμένο και δε λείπει κανένα μέρος του. Βέβαια, αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο, θα πρέπει πρώτα να ελέγξει ότι η παραπάνω πληροφορία είναι σωστή.

Στην καρδιά της, η Impala κρύβει έναν κινητήρα 283 V8 χωρητικότητας 4,7 L, που μάλιστα φέρει μονάδα Powerglide. Αυτή άλλωστε ήταν κι η πιο συχνή επιλογή κινητήρα το 1960, όποτε και «γεννήθηκε» η συγκεκριμένη μονάδα. Ήταν το δεύτερο και τελευταίο έτος εκείνης της γενιάς του μοντέλου, οπότε η Impala «έκρυβε» κάτω από το κάλυμμα σχεδόν την ίδια διάταξη κινητήρα που είχε κι ο πρόγονός της.

Η βασική επιλογή εκείνη την εποχή ήταν ένας κλασικός εξακύλινδρος κινητήρας που απέδιδε 135 ίππους. Η συγκεκριμένη Impala φέρει αντ' αυτού έναν κινητήρα V8, ο οποίος προσφέρει στο μοντέλο 170 ίππους, χάρη στο διπλό καρμπυρατέρ του.

Η αλήθεια είναι ότι οι φωτογραφίες που προσφέρει ο ιδιοκτήτης δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικές. Παρά την «πληρότητά» του, πολλά από τα μέρη βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση, και σίγουρα η επισκευή του δε θα είναι εύκολη υπόθεση. Και το εσωτερικό αναμένεται να είναι επίσης σε εξαθλιωμένη κατάσταση, αφού δέρμα και φύση δεν πηγαίνουν και πολύ καλά.

Ο ιδιοκτήτης έκανε γνωστό μέσω της αγγελίας στο Craigslist ότι ο καθένας μπορεί να αποκτήσει αυτό το «ηλικιωμένο» διαμαντάκι με μόλις 1.000 δολάρια. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το όχημα.