Αυτή η Lamborghini Aventador πιστώνεται στο διάσημο σχεδιαστή Yohji Yamamoto


Η συγκεκριμένη Aventador συνδέει την ιταλική παράδοση στα υπεραυτοκίνητα με την κουλτούρα της Ιαπωνίας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LAMBORGHINI
  • 30/10/2020

H εξατομίκευση παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο και στα super cars και η Lamborghini προκειμένου να δώσει στη δυνατότητα στους πελάτες της να υλοποιήσουν τις προσωπικές τους επιθυμίες έχει ήδη ιδρύσει δυο ειδικά στούντιο, τα οποία ονομάζει Ad Personam. Το πρώτο είναι στη Νέα Υόρκη και το δεύτερο, που μόλις εγκαινιάσθηκε, στο Τόκιο.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων στην ιαπωνική πρωτεύουσα παρουσιάστηκε και μια ιδιαίτερη Aventador S, η οποία φέρει την υπογραφή του διάσημου σχεδιαστή Yohji Yamamoto. Ο οποίος αντιμετώπισε το super car ως μια λευκή επιφάνεια και με τις επεμβάσεις, εντός και εκτός να είναι εμπνευσμένες από τη συλλογή του Paris.

Η συγκεκριμένη Aventador S, που θα είναι one off υλοποιήθηκε από το Centro Stile της Lamborghini, με τον αρχισχεδιαστή της τελευταίας, το Mitja Borkert να λέει πόσο συναρπαστική ήταν η συνεργασία του με τον Yohji Yamamoto αλλά και πόσο γρήγορα αντιλήφθηκε το DNA της μάρκας. Επίσης ο Borkert θεωρεί πως η συγκεκριμένη Aventador συνδέει την παράδοση της Lamborghini με την ιαπωνική κουλτούρα.

Όσο για τον κινητήρα είναι ο ίδιος με όλες τις άλλες Aventador S που κυκλοφορούν: V12 με 6,5 lt, 740 PS στις 8.400 σ.α.λ. και 690 Nm στις 5.500 σ.α.λ. Φυσικά ίδιες είναι και οι επιδόσεις: 0-100 km/h σε 2,9 δεύτερα, τελική ταχύτητα 350 km/h.